2010 KPSS davası: İkinci duruşmasına sanık ifadeleri damga vurdu

2010 KPSS sınavına ilişkin davanın ikinci duruşmasına sanık ifadeleri damga vurdu. Sanıklar, ilk sınavda derece yaptıktan sonra ikinci sınavdaki başarısızlıklarını, "moralimiz bozuldu, piskolojimiz" çöktü diyerek açıkladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Mart 2016 06:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2010 KPSS davası: İkinci duruşmasına sanık ifadeleri damga vurdu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruları ele geçirdiği ve kendi elemanlarına dağıttığı 2010 KPSS'ye ilişkin görülen davada, tutuklu sanıklardan Fatih Yıldız'ın Fetullah Gülen'in daha önce sarfettiği bir sözle kendisini savunmaya çalışması dikkat çekti. "Terör örgütüne üye olma" suçunun yöneltildiği Yıldız, kendisinin inançlı birisi olduğunu öne sürerek Gülen'in, "Terörist Müslüman olamaz, Müslüman da terörist olamaz" sözünü kullandı.

'MORALİMİZ BOZULDU'

KPSS soruşturmasında 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açılan davaya dün de devam edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan Burak Deniz Bektaş, tekrar edilen sınavda başarısının düşmesini "psikolojik baskı ve yer değiştirmeyle" savundu. Sanık Eyüp Kartal da iptal edilen sınava daha iyi hazırlandığını ve iyi sonuç alarak başarılı olduğunu ileri sürerek, eğitim bilimleri testinin iptal edilmesi nedeniyle mağdur olduğunu, psikolojik çöküntü yaşadığını ve o psikolojiyle girdiği sınavda başarısının düştüğünü iddia etti. Hiçbir örgüte üye olmadığını söyleyen Kartal, "kimseden soru almadım, kimseye vermedim. Baz sinyali verdiğim söylenen hiçbir kişiyi tanımıyorum, buna ilişkin raporu kabul etmiyorum. Bu kişilerle aynı saatlerde, yakın mekanlarda bulunmuş olabilirim. Bu suç mudur?" diye konuştu.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber