PKK gösterisine katılan şüpheliye 29 yıl hapis istemi

ADANA'da terör örgütü PKK yandaşlarının izinsiz gösterisine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan 28 yaşındaki Mehmet Avcı hakkında 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2016 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK gösterisine katılan şüpheliye 29 yıl hapis istemi

PKK yandaşı bir grup, 31 Ocak'ta merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde yolu parke taşlarıyla kapatarak polise taş ve molotofkokteyli attı. Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan eylemcilerden Mehmet Avcı, kovalamaca sonucu yakalandı. Mehmet Avcı, gözaltına alınmak istenirken direnince bir polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Eylemi izlemek için olay yerine gittiğini öne süren ve tutuklanan Avcı, şöyle dedi:

"Yüzleri kapalı kişiler polis araçlarına taş atmaya başladı. İçlerinden biri bana 'Taş topla' dedi. Yerden 2-3 taş alıp bu şahsa verdim. Ben de polis araçlarına taş attım. Diğerleri molotofkokteyli attı. Ben bu şahısların yanından ayrılıp kaçmaya başladım. Polisler beni kovalayıp yakaladı. Seyretmek, eylemi organize eden kişilere kendimi göstermek için oraya gitmiştim. Korsan gösteriyi düzenleyenleri tanımıyorum" diye savunma yaptı. Mehmet Avcı, yüzünün neden kapalı olduğu sorusuna ise "Çoğunun yüzü kapalıydı. Yakalandığımda kapüşon kafamdaydı. Nezle olduğumdan dolayı atkıyla yüzümü kapatmıştım."

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Mehmet Avcı hakkında, 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve nakletme' suçlarından 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mehmet Avcı, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber