Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 'İletişim Uzmanı' istihdam edebilmek için Kanun çıkaracak

Haber Giriş : 31 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kitle iletişiminin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi amacıyla Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü`nde iletişim uzmanları görevlendirilecek.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü`den sorumlu Devlet Bakanlığı, iletişim alanında Dünya'da meydana gelen gelişmeleri de gözeterek, kurumda ve kamu iletişimi hizmetinde yeniliklere gitmek üzere hazırlıklara başladı.

İletişim alanının etkinliği ve bu alanda yaşanan teknik gelişmenin meslekte uzmanlaşmayı zorunlu kıldığını dikkate alan Devlet Bakanlığı, bu kapsamda ilk olarak, ``kamu iletişiminin, Dünya'daki gelişmeleri izleyecek, uluslararası ölçütlerde niteliklere sahip uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi`` amacıyla, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü`nde, ``İletişim Uzmanı`` istihdam edilmesini sağlayacak.

Basın Yayın Genel Müdürlüğü`nde yasal eksiklik nedeniyle ``İletişim Uzmanı`` kadrosu ile uzman istihdam edilemediği belirtiliyor. Bu nedenle iletişim uzmanı istihdamına imkân tanıyacak yasa tasarısı hazırlanıyor. Tasarının 2004 yılının ilk yarısında yasalaşması ve kurumda meslekte ``uzmanlara`` görev verilmesi öngörülüyor.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber