İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çatı parçası okul bahçesine uçtu: 1 öğrenci yaralandı

SİVAS'ta etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Yenişehir Anadolu Lisesi'nin çatısından kopan parçalar, Yavuz Selim İlkokulu'nun bahçesinde oynayan 10 yaşındaki Emir Erbay'ın üzerine düştü. Ağır yaralanan öğrenci hastanede tedavi altına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2016 15:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Çatı parçası okul bahçesine uçtu: 1 öğrenci yaralandı

Sivas'ta bu sabah başlayan ve öğle saatlerinde etkisini artıran şiddetli rüzgar, Yenişehir Mahallesi'ndeki Yenişehir Anadolu Lisesi'nin çatısını uçurdu. Çatıdan koparak savrulan parçalardan biri lisen yanındaki Yavuz Selim İlkokulu'nun bahçesine düştü. Bu sırada okul bahçesinde arkadaşlarıyla oynayan 4'üncü sınıf öğrencisi Emir Erbay çatıdan düşen parçaların altında kalarak ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Erbay'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Emir'in hastaneye gelen babası Yakup ve annesi Sultan Leyla Erbay ise acil serviste gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan polis ekipleri tarafından Yenişehir Anadolu Lisesi'nin etrafında güvenlik önlemleri alındı. Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ise çatıdan kopan parçaları toplayarak, okulun çatısındaki çürük sacları söktü.

"BİR ARA NABZI GİTTİ, OĞLUM EMİR GİTME DEDİM"

Yavuz Selim İlkokulu'nun kantinini işleten Mesut Kütükcü, lisenin çatısının yapıldığı günden beri her yıl uçtuğunu belirterek, "Bugün yine rüzgar çıktı, bizim burada çatının sacları çocuğun birine çarptı. Yemek arasıydı tam içeri gireceklerdi. 3-4 öğrenci vardı, ona denk geldi. Az önce de hastaneye telefon açtık, şu an daha gözlerini açmamış. Çocuklara zarar gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Önceki olaylar da düşünülerek sağlam bir şekilde yapılmasını istiyoruz" dedi. Kütükcü, öğrenicinin sacın altında kaldığını belirterek, "Ben çıkardım. Benim kucağımdaydı. Bir ara nabzı da gitti. Ondan sonra ben, 'Oğlum Emir, etme tutma dedim. Gitme' dedim. Polis nabzı gitti dedi. Sonra bana bakıp gülerek kendine geldi. Yani inşallan Allah annesine babasına bağışlar" diye konuştu.

Öte yandan kent merkezinde bazı bölgelerde çatılardan kopan parçalar, park halindeki araçlara zarar verdi.

SUŞEHRİ'NDE DE ETKİLİ OLDU

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde de sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan lodos nedeniyle çatılar uçtu. Tepeardı Mahallesi'nde bulunan 5 katlı inşaat halindeki binanın üst duvarı rüzgarın etkisiyle uçtu. Tuğladan oluşan duvar parçaları hemen bitişiğinde bulunan Kaya Yılmaz'a ait 2 katlı binanın çatısına düştü. Düşen parçalar nedeniyle 2 katlı evin çatısı ve balkonu çöktü, duvarlarında ise çatlaklar oluştu. Bu sırada evde bulunan 47 yaşındaki Sevgi Akçay, 54 yaşındaki Nuran Yılmaz, 30 yaşındaki Döndü Yılmaz ve 3 yaşındaki Aymina Yılmaz yara almadan kurtuldu. Gürültünün ardından korkuya kapılan aile, kendilerini dışarıya attı. Sağlık ekipleri müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle Sivas Caddesi üzerinde manavlara ait sebze kasaları da caddeye sürüklenirken, trafikte kısa süreli aksaklık yaşandı.

Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI-Bülent TATLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber