TOKİ müteahhitleri kaçtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2 yıl önce temeli atılan ve bugüne kadar 2 kez müteahhit değiştiren Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki TOKİ konutları, ikinci mütteahitin de işi bırakması üzerine terk edildi.

TOKİ'nin Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yapımına 2 yıl önce başladığı sosyal konutları işi alan 2 müteahhitin de işi bırakıp gitmesiyle kaderine terk edildi. Lice-Kulp yolu üzerinde yapılan ve yüzde 6'sı tamamlanan konutların yapımını üstlenen 2 firma da işini bıraktı. Bunun üzerine yeni bir ihaleyi yapılacağı belirtildi.

Yetkililer, yapılacak olan 136 konut için şimdiye kadar alıcı olarak sadece 1 kişinin başvurduğunu belirterek, şöyle dedi: ?İhaleyi kazanan ilk firmanın konutları 6 ayda teslim etmesi gerekiyordu. Bu firma iflas ettiğini belirtirek, işi bırakıp gitti. İkinci ihaleyi alan firma da bir süre çalıştıktan sonra işi bıraktı. Bingöl'ün Genç İlçesi'nde yapılan konutlar 6 ayda tamamlanırken, Lice konutları kaderine terk edildi. Yeni ihalenin ne zaman yapılacağı belli değil.?

Bu arada terk edilen TOKİ konutlarının giriş katlarını su bastı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber