Gümüş: 7 günü 12 saat aile sağlığı hekimlerimiz hizmet verecek

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin fiziki mekanlarını oluşturacağız, buralarda haftanın 7 günü 12 saat aile sağlığı hekimlerimiz hizmet verecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2016 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüş: 7 günü 12 saat aile sağlığı hekimlerimiz hizmet verecek

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezince düzenlenen, "Sağlıkta Gelecek" toplantısında konuşan Gümüş, 112 acil sağlık merkezleri ve evde sağlık hizmetlerini güçlendireceklerini belirterek, hastaların tedavisini ev koşullarında, ailesinden kopmadan yapabilecek alt yapıyı genişletmeyi hedeflediklerini belirtti.

500 bin evde sağlık hizmeti sunduklarını ve bu sayıyı 1 milyona çıkarmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Eyüp Gümüş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de sağlık alanındaki tüm organizasyonları birer birer yapmak zorundayız. Türkiye sağlık sektörünün geleceğinde yenileyici politikalar olmalı, sağlıklı yaşam kültürü Türkiye'de yaygınlaştırılmalı, insan odaklı sağlık politikaları ele alınmalı. Sağlık turizmini geliştirme, sağlıklı yaşam ve teknoloji geliştirme eylem planları ele alınmıştır. Önleyici sağlık hizmetlerinde organizasyonlar sağlanmaktır.

Sağlıklı yaşam kültürünü desteklemeye ve bu kapsamda sağlıklı bireylerin yetişmesi için çalışmalara devam ediyoruz. Sağlıklı yaşamı desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Bu kapsamda bisiklet kullanımını artırmak da var. Ayrıca güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin fiziki mekanlarını oluşturacağız, buralarda haftanın 7 günü 12 saat aile sağlığı hekimlerimiz hizmet verecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber