Bakan Çelik: Çivisi çıkmış bir dünyada yaşıyoruz

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, şehirlerde patlatılan bombalarla masum insanların hayatını kaybettiğini belirterek, "Bilgi çağını, teröristler çağı haline getirdiler. Çivisi çıkmış bir dünyada yaşıyoruz" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2016 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik: Çivisi çıkmış bir dünyada yaşıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik sabah saatlerinde özel uçakla beraberinde milletvekilleri ile Şanlıurfa'ya geldi. GAP Havaalanı'nda bürokratlar ve partililer tarafından uzun kuyruk oluşturularak karşılanan Bakan Çelik, partisinin il danışma meclis toplantısına katıldı.

DSİ Bölge Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda partililere hitap eden Bakan Çelik, batılı ülkeler ile BM'yi eleştirdi. Akdeniz'in dünyanın en büyük mezarlığı haline geldiğini belirten Bakan Çelik şöyle dedi:

"Yanı başımızda Suriye'de bir zalim 400 bin insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu ve hala da sebep olmaya devam ediyor. Siz Akdeniz'i, deniz olarak görmeyin. Bebelerin, anaların, babaların, yaşlıların gömüldüğü bir mezarlık haline getirildi. İçler acısı bir durum. Bilgi çağını, teröristler çağı haline getirdiler. Siz kendinizi tarım ambarında görüyorsunuz ama her yer Şanlıurfa değil. 34 ülke bugün açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Paris'te, Brüksel'de, Ankara'da patlayan bombalarla masum insanların hayatlarını kaybettiğini görüyoruz. Çivisi çıkmış bir dünya da yaşıyoruz. Dünya diken üzerinde. Sorunlar çok büyük ve sorumsuz davranmaya hakkımız yok."

Dünyada barışı sağlamak amacıyla kurulan BM'nin sadece istatistik tutuğunu belirterek eleştiren Çelik, şöyle devam etti:

"1920'de birinci dünya savaşı bittikten sonra dünya da huzur olsun, barış olsun diye cemiyeti akvam diye bir birlik kuruldu. 1945'e geldiğimizde 2'nci Dünya savaşı oldu ve bu cemiyet kapandı. Bunun yerine birleşmiş milletleri kurdular. Birleşmiş Milletler sözde huzuru sağlayacaktı. Eşitliği sağlayacak, haksızlıkları ortadan kaldıracaktı. Dayanışmayı teşvik edecekti. Refah olacaktı. Böyle mi oldu? Tabi ki hayır. BM ne yaptı? Sadece savaşların istatistiklerini tuttu. Bizim TÜİK çok daha iyi hesap tutar. Size ihtiyaç yok bu konuda. Kuruluş amaçlarına uygun şekilde hareket etmiş olsalardı, saymakla değil sorunları çözmekle meşgul olurlardı. İnsan hayatının değil, çıkar politikalarının peşinden koştular."

ASKERİ, POLİSİ ŞEHİT ETMEYİ MESLEK HALİNE GETİRMİŞLER

Türkiye'de ve bölgede yaşanan terör olaylarında değinen Bakan Faruk Çelik, ülkeyi asla böldürmeyeceklerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Terör örgütleri hepsi ittifak ettiler. Hedefleri ne, hedefleri Türkiye ve onları bertaraf etmek için Türkiye geceli gündüzlü çalışıyor. PKK'nın 30 yıldan bu yana yaptıkları vahşetin Allah aşkına Kürtlerle bir ilgisi var mı? Kürtlerle bir ilgisi yok. Ama neticede yaptıkları tahribat aynı tahribattır. Maşa dönemini görmek, bölgeyi terörize etmek, bölgenin huzurunu kaçırmak ve bölgenin kalkınmasının önüne takoz koymaktan başka bir şey yok. Şu renkte veya bu renkte görünmeleri bir şey ifade etmiyor. Neticede ortak hedef çerçevesinde Türkiye'nin karşısında duruyorlar. Ama gördüğünüz gibi bunlar milleti değil terör örgütüne hizmeti, kanallar açmayı, tüneller açmayı, bombalar patlatmayı, insan öldürmeyi, askeri polisi şehit etmeyi meslek haline getirmişler. Hani Kürdü seviyordunuz. Ben Kürt değilim ama herkese hizmet etmek istiyorum. Niye engel oluyorsun. Buraya turist gelecekti esnaf mutlu olacaktı. Kime engel oldunuz, kime maşalık yapıyorsunuz. Biz ekmeğimizi sonuna kadar herkes ile paylamaya hazırız, ekmeğimizi böleriz ama vatanımızı asla böldürmeyiz."

Konuşmasında kente yapılan çalışmaları da anlatan Bakan Çelik, konuşmasının ardından salondan ayrılacağı sırada kendisi ile görüşmek isteyen bazı kişiler ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Ömer PINAR- Ömer ŞULUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber