Sosyal medya ömrünüzden 3,5 sene götürüyor!

Araştırmalara göre her gün 103 dakikamızı sosyal ağlarda (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat vb.) geçiriyoruz.

Haber Giriş : 27 Mart 2016 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal medya ömrünüzden 3,5 sene götürüyor!
Furkan Özata

Bildiğimiz üzere çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi sosyal medya bağımlılığı. Dünya nüfusunun çoğu (özellikle gençler) sosyal ağlara girmeden 24 saati geçiremiyor. Tabii ki bu durumun meydana gelmesinde teknolojik ürünlerin her geçen gün gelişmesinin ve yaygınlaşmasının da payı var.

Business Insider'ın haberine göre, Snapchat kullanıcıları günde ortalama 25-30 dakikasını bu uygulamada geçiriyor. Yine bu araştırmaya göre ABD'de 18-34 yaş aralığındaki nüfusun %41'i bu uygulamayı kullanıyor ve kullanıcıların %60'ı her gün Snap paylaşıyor.

  • Snapchat: Akıllı telefonlar için geliştirilen platformlar arası çalışma özelliğine sahip anlık mesajlaşma uygulaması. Bu uygulama ile kullanıcılar birbirlerine yazılı metin, resim, ses veya video gönderebiliyor ya da kendi sayfasında 24 saat süreli olmak kaydıyla görüntü paylaşabiliyor.

Tabii Snapchat uygulaması bu 'bağımlılığın' sadece küçük bir örneği. Bildiğimiz gibi sosyal ağ denilince akla gelen uygulamaların başında Facebook, Twitter ve Instagram yer alıyor. GlobalWebIndex'in son verilerine göre ortalama bir insan günde 1.72 saatini (103 dakika) sosyal ağlarda geçiriyor.

Günlük olarak değerlendirdiğimiz zaman bu süre ilk başta fazla gelmeyebilir. Lakin bu geçirilen zamanı ortalama insan ömrüne vurduğumuzda, karşımıza dikkate alınması gereken bir sonuç çıkıyor. Ortalama insan ömrünü 70 sene ve bu zaman diliminin 50 yılını aktif bilgisayar kullanıcısı olarak geçireceğimizi düşünürsek; 70 yıl yaşayan bir insanın tam 3,5 yılını sadece sosyal ağlara ayırdığını görüyoruz.

Yukarıdaki tablodan da gördüğümüz üzere yıllar geçtikçe sosyal ağ kullananların sayısı da hızla artıyor. Yeni raporlar geldiğinde muhtemelen bu sayının yine arttığını göreceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber