Danıştaydan 'norm kadro'ya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar"ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Danıştay 5 ve 10'uncu daireleri üyelerinden oluşan heyet, kararında, norm kadro ilke ve standartlarına ilişkin esasların yürürlüğe konulması kararında Bakanlar Kurulu'nun değil, İçişleri Bakanlığı'nın yetkili olduğu belirtildi.

Yerel kuruluşlarda istihdam edilen memur ve sürekli işçi statüsündeki personeli kapsayan kararlara göre, belediyeler, bağlı kuruluşları ve mahalli idare birlikleri ile il özel idareleri gruplar halinde tasnif edilerek, çeşitli unvanlara ilişkin kadro sayıları belirlenmişti.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadroları ile sürekli işçi kadrolarının, bu esaslara uygun olarak meclisler tarafından ihdas edilmesi öngörülüyordu.

Memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi zorunlu olmayan hizmetlerin hizmet satın alma yoluyla karşılanması esasa bağlanıyordu. Kararda, söz konusu esasları Bakanlar Kurulu'nun yürüteceği belirtiliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber