Unakıtan'dan resmi açıklama: Memurlar 2007'de fiş toplamayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unakıtan: 2007'de fiş toplama mecburiyeti kaldırılıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Ücretlilerde, 2008 için 2007'de fiş toplama mecburiyeti kaldırılıyor'' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 4'üncü Uluslararası Bankacılık, Finans ve Yatırım Zirvesinde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni bir vergi paketinden söz edildiği soruları üzerine, böyle bir hazırlıkları bulunduğunu, ancak yeni bir verginin asla söz konusu olmadığını kaydeden Unakıtan, şunları kaydetti:

''Ücretlilerin fiş almalarında emeklilerde olduğu bir değişim yapacağız. Uygulanması 2008 için söz konusu bu yıl olamaz. Çünkü herkes fişi topladı. Bu yıl o iadeler yapılır, 2008 için 2007'de bir fiş toplama mecburiyeti kaldırılıyor. Bunu yakında Bakanlar Kuruluna sunucağız. Bakanlar Kurulundan sonra bunu kısa zamanda Meclis'e sunmayı düşünüyoruz.''

HER AY STANDART ÖDEME

IMF'nin isteği ile hazırlanan vergi paketi ile vergi iadesi yerine "standart indirim" getiriliyor. Yeni düzenlemeyle vergi iadesi yerine çalışanlara her ay maaşlarına göre hesaplaacak belirli bir tutar para ödenecek.

Gelir vergisinde indirim yapmayan Maliye bunun yerine her ay vergi iadesi tutarı kadar çalışanın vergisinden indirecek. Düzenlemeyle işyerleri çalışan adına yüzde 5-6 daha az vergi öderken, farkı da çalışanların ücretlerine yansıtmış olacak. Buna göre 380 YTL asgari ücret alan bir kişi, aylık 30-35 YTL arasında bir miktarı devletten iade olarak alacak. Maaşı 750 - 1000 YTL arasında olan bir kişi ise yine devletten iade olarak her ay 45 - 55 YTL arasında bir miktarı fazladan alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber