Polise büyü yapmaya kalkışınca

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de bir kişi, kadın polis memurlarına muska yazıp, büyü yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Kentte ?memeli hoca? lakabı ile tanınan M.K'nın, büyücülük yaparak haksız kazanç sağladığı yolundaki ihbarları değerlendiren Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir ekip, bu kişinin evine gitti.

Ekipte yer alan kadın polis memurlarından biri, arkadaşı olarak tanıttığı bir kadın meslektaşıyla birlikte görüştüğü M.K'dan, ?Kocasının geceleri eve gelmediğini, kendisine ve çocuklarına soğuk davrandığını? belirterek yardım talep etti. Zanlının, eşine ait resim, iç çamaşırı ve bir miktar toprak getirmesini istediği polis memuru, istenen malzemelerle birlikte bir gün sonra yeniden M.K'nın evine gitti.

M.K'nın, getirilen toprağı yere döktüğü, ?Okuduğu? iç çamaşırını da ?Bunu hiç yıkamadan giydirmen halinde muska yerine geçer, 48 saat içinde de etkisini gösterir? diyerek iade ettiği öne sürüldü. M.K'nın, bu ?Hizmeti? karşılığında 50 YTL aldığı sırada suçüstü yakalandığı bildirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla zanlının üzerinde ve evinde yapılan aramada, çeşitli sorunları olan kişiler tarafından, ?Bakılması ve okunması için? kendisine gönderilen iç çamaşırları ile fotoğraflar ve toprak ele geçirildiği kaydedildi.

Emniyetteki sorgulamasının ardından, ?Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık? suçundan adliyeye sevk edilen M.K, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber