'İçişlerimize karışılmasın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Mısır'da iki günlük temaslarını tamamlayan Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz başkanlığındaki heyet temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mart 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İçişlerimize karışılmasın'

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Öztürk Yılmaz, Ahmet Akın ve Oğuz Kaan Salıcı Mısır ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda temaslarda bulundu, yatırım yapan Türk işadamlarıyla görüştü. Heyet başkanı Yılmaz, temasları konusunda Milliyet'e şunları anlattı.

Memnun değiller

"Ziyaret son derece yararlı oldu. Yapıcı bir gündemle gittik. Mısır'ın; Türkiye ile ilişkilerin mevcut durumundan memnun olmadığını tespit etmiş olduk. İlişkilerin geliştirilmesi konusunda sıkıntılar var. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından rahatsızlık duyduklarını, kendi içişlerine karışılmaması gerektiğini, Türkiye'nin buna uygun bir siyaset izlemesi gerektiğini belirtiyorlar. Öte yandan partimizden bir heyetin bu ülkeye gitmesinin yararlı olduğu değerlendirmesinde buundular. Hem nerelerde tıkanma olduğunu, hem de bölgesel konularda neler yapılabileceğini küresel boyutta işbirliği olabileceğine ilişkin Suriye, İsrail, Filistin, Irak, Libya ve Yemen olmak üzere geniş kapsamda bir değerlendirme yaptık. Umuyorum ilişkiler düzelir. Mısır önemli bir ülke."

Yılmaz, Kahire'ye büyükelçi atanamaması krizine ilişkin olarak bir soru üzerine, "O konuda bir düğümlenme devam ediyor. Bunun için farklı bir dil, farklı bir siyasi yaklaşım gerekiyor, ama onunda şu mevcut ortamda iki tarafta da olmadığını görüyoruz. Bazı somut önerilerimiz olacak" ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine Yılmaz, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nde Büyükelçilik Maslahatgüzarı'na temasları hakkında bilgi verdiklerini, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmeleri hakkında bilgi vereceklerini belirtti.

Balıkesir Milletvekili Akın da, "AKP'nin dış politikadaki hatalarının bedelini yerinde incelemek amacıyla gittik. Hükümetin politikalarına büyük bir kırgınlık var

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber