Milletvekili Çelik'i yaralayan kişiye 4 yıl hapis

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da geçen 5 Şubat'ta, partisinin Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın yapıldığı kongre salonuna giden AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'e silahlı saldırı düzenleyen sanık 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Subaşı; "Son söz olarak çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum" dedi.

Subaşı'nın tabancasından çıkan üç kurşundan biri bacağına isabet eden Çelik yaralanırken, yakalanan saldırgan ise gözaltına alınmıştı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Çelik, uzun süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti. İrfan Subaşı ifadesinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca el konulan İmar Bankası'nda 27 bin YTL'lik bonosu olduğunu ve CHP'nin bonozedelerin paralarını alabilmeleri için hazırladığı önergeye karşı çıktığı için Faruk Çelik'i vurduğunu söylemişti.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İrfan Subaşı'yla ilgili 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün karar günüydü. Sanık avukatı ve sanğın da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık İrfan Subaşı 'Kasten adam yaralamaktan 2 yıl 11 ay, ruhsatsız silah taşıdığı için de 1 yıl 8 ay olmak üzere 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber