Acılı anne: Şehitler unutulunca ölürler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2 Ekim 1992'de NATO Kararlılık Tatbikatı sırasında ABD'nin uçak gemisi USS Saratoga'dan atılan iki füzeyle vurulan TCG Muavenet fırkateyninde şehit olan Deniz Teğmen Alper Tunga Akan'ın annesi Kıymet Akan'ı ziyaret etti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mart 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acılı anne: Şehitler unutulunca ölürler

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Ege Denizi'nin ortasında Psara Adası yakınlarındaki NATO Kararlılık 92 Tatbikatı'na katılan TCG Muavenet isimli Türk savaş gemisi, ABD'nin uçak gemisi USS Saratoga'dan atılan iki güdümlü füze ile vurulmuştu. Gerçek mermi ve silahların kullanılması yasak olmasına rağmen uçak gemisinden atılan Sea Spparrow füzeleri köprü üstünde gemi komutanı Kurmay Yarbay Kudret Güngör'le birlikte, uçaksavar yardımcı subayı Teğmen Alper Tunga Akan, Tesis Astsubayı Serkan Haktepe, İkmal Çavuşu Mustafa Kılıç ve er Recep Atak'ın ölümüne neden olmuştu.

Soylu'ya Türk bayrağı

Kıymet Akan'a üst düzey bir ziyaret gerçönemli bir ziyaret gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk, Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tekirdağ Müdürü HASAN Yılmaz, Sosyal Sigortala Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın girişimleriyle 2014'te şehit oğlu Deniz Teğmen Alper Tunga Akan adına Devlet Övünç Madalyası alan şehit annesi Kıymet Akan'ı ziyaret etti. Şehidin annesi, Bakan Soylu'ya Türk bayrağı hediye ederken, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü bir kez daha hatırladım. Şehitler unutulunca ölür. Oğlum mavi Vatan denizde şehit oldu. Unutulmadığını görmek bana gurur veriyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber