Sütçü beraat etti, marketçi yargılanacak

YARGITAY, İstanbul Üsküdar'da zihinsel engelli bir kadına zorla tecavüz ettikleri iddiası ile yargılanan iki sanıktan biri için verilen beraat kararını bozdu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mart 2016 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sütçü beraat etti, marketçi yargılanacak

Yargıtay, mahallede 'sütçü' olarak tanınan kişi için mahkemenin verdiği beraat kararını onarken, bir markette çalışan kişi için ise yeniden yargılama yolu açtı. 28,5 yıl hapisle yargılanan market çalışanı Yaşar Y.'nin ilk duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin geçtiğimiz günlerde taraflara ulaşan kararı, 6 yıl kadar önce Üsküdar'da yaşandığı iddia edilen bir olaya dayanıyor. Dava

dosyalarından edinilen bilgilere göre şunlar yaşandı:

'SÜTÇÜ BENİ TAKSİYE BİNDİRDİ'

B. Y., 37 yaşında ve yüzde 70 zihinsel engelli. Ailesi ile yaşayan B.Y.'nin annesi de kendisi gibi zihinsel engelli; babası ise şeker hastası. Kardeşlerinin yardımı ile yaşamını sürdüren B.Y., ağustos 2010'da Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde, bir markette çalışan Yaşar Y. (34) ile tanıştı. İkili birbirlerine telefon numaralarını verdi. İkili zaman zaman Çamlıca Parkı'nda buluştu. Geç saatlerde yapılan bu görüşmelerde ikili birlikte oldu. B.Y. ifadesinde, Yaşar Y. ile birlikte olmaması halinde kendisine zarar vereceğini düşündüğünü kaydetti. Yaşar Y. ise, B.Y. ile kendi rızası ile birlikte olduğunu, B.Y.'nin engelli olduğunu bilmediğini öne sürdü.

5 Eylül 2010 günü ise B.Y. evine gitmedi. Ertesi gün sabah evine bırakılan B.Y. ile yengesi konuştu. B.Y. ile uzun yıllardır ilgilenen yenge C.D. karakolda verdiği ifadede, B.Y.'nin kendisine özetle 'Sütçü denen bir adam beni taksi ile bir eve götürdü. O evde Yaşar Y. ve başka bir adam vardı. Yemek yediler bira içtiler bana o evde sıra ile tecavüz ettiler. Bu sabah da beni eve bıraktılar' dediğini kaydetti.

GECE YARISI YAKALANDI

C.D. durumu öğrenir öğrenmez B.Y. ile bir jinekoloğa gitti; burada tedavisini yaptırdı. Raporlar, B.Y.'nin anlatımlarını doğruluyordu. C.D. bu kez, yanına B.Y.'yi alarak Doğancılar Polis Merkezi'ne bir kez daha gitti, durumu ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. B.Y., eşgalini verdiği kişilerden şikayetçi oldu. Polisler, C.D ve yeğeni ile bir plan yaptı. Yapılan plana göre Yaşar Y. bir kez daha B.Y.'yi araması durumunda Çamlıca Parkı'na gelmesi için randevu verilecekti. Plan uygulamaya konuldu. B.Y. kendisini arayan Yaşar Y.'ye ile görüşmek için randevu verdi. Yaşar Y., B.Y.'nin yanına geldiği esnada çevrede bulunan polisler bu kişiyi gözaltına aldı. Yaşar Y.'nin yakalanma anı tutanağa 23:45 olarak geçti.

İKİ KİŞİYİ TEŞHİS ETTİ

Emniyette, B.Y. ile birlikte olduğunu inkar eden Yaşar Y., savcılık ifadesinde yaşananları doğruladı. Soruşturmayı yürüten savcılık, Yaşar Y. hakkında tutuklama kararı verdi. Yaşar Y. cezaevine konulurken, olaya karıştığı ifade edilen diğer iki kişi için de çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonrası, mahallede süt satan S.Ö. (60) de yakalandı. B.Y., S.Ö.'yü teşhis etti.

10 AY TUTUKLU KALDI

10 ay kadar tutukla kalan Yaşar Y. ve tutuksuz yargılanan S.Ö. hakkında Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28,5 yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı.

ANNE- BABASININ ADINI YAZAMADI

Mahkeme, B.Y. için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Eylül 2011'de dosyaya giren ATK raporunda, B.Y., sorulan soruların çoğuna doğru yanıt veremedi. Bazı renkleri dahi tarif edemeyen B.Y. anne-babasının adını yazamadı, en basit toplama işlemini dahi yapamadı. Ancak ATK raporunda, IQ seviyesi 59 olarak ölçülen B.Y. için 'akıl zayıflığı, hekim olmayanlarca anlaşılamayabilir' yönünde rapor verildi.

İKİSİ İÇİN DE BERAAT KARARI

Mahkeme de bu rapora dayanak, haziran 2012'de her iki sanık için de, yeterli, şüpheden uzak delil elde edilemediği için beraat kararı verdi.

İLK DURUŞMA NİSAN'DA

Verilen beraat kararı B.Y.'nin avukatı Fahrettin Kaya tarafından temyiz edildi. Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 14. Ceza Dairesi, S.Ö. hakkında verilen beraat kararını onarken, Yaşar Y. için verilen kararı bozdu. Bu karar sonrası Yaşar Y. yeniden yargılanacak. Yargılama İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Davanın ilk duruşması ise 27 Nisan günü yapılacak.

Dinçer GÖKÇE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber