Adalet ve Sağlık Bakanlığının sözleşmeli alımda da, zamanlama hatası var

Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının sözleşmeli alımlarında da zamanlama hatası var

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2016 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet ve Sağlık Bakanlığının sözleşmeli alımda da, zamanlama hatası var

Hafta içinde yaptığımız haberde, Tarım Bakanlığının sözleşmeli alımında zamanlama hatası olduğunu belirtmiştik.

Bu tespitin gerekçesi, sözleşmeli alımdan sonra 2016/1 KPSS ile kadrolu alımın olması ve bazı adayların kadrolu alıma da yerleşecek olmasından dolayı sözleşmeli pozisyonların boş kalacak olmasıdır.

Aynı zamanlama hatası Adalet Bakanlığının 2954 kişilik sözleşmeli personel alımı ile Sağlık Bakanlığının 3103 kişilik sözleşmeli personel alım süreçlerinde yaşanmaktadır. Çünkü sözleşmeli alımda yerleşen adayların bir kısmı, 2016/1 KPSS alımlarında da yerleşecek, bu nedenle bazı sözleşmeli pozisyonlar boş kalacaktır.

Yıllardır dikkat çektiğimiz bu konuda, ne yazık ki kamu kurumları hiçbir işlem yapmamakta, günü kurtarmakta, uzun vadeli çözümlemeler geliştirmemekte ve kısaca "Bana ne tavrı" göstermektedir.

Bir adet boş kadronun kalmaması, hem ilana çıkan kamu kurumlarının hizmet gereklerinin karşılanması hem de işe girmek isteyen adaylar bağlamında kamu yararının gerçekleşebilmesi için oldukça önemlidir.

Başta Başbakanlık olmak üzere, Devlet Personel Başkanlığı ve kurumsal ilan yayımlayan tüm kamu kurumlarının bu önemli hususa eğilmelerini talep ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber