Özürlülerin icra sıkıntısı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli özürlü derneklerinin temsilcileri, çalıştıkları halde özürlü maaşı aldığı tespit edilenlerden icra yoluyla tahsilat yapılmasının önlenmesini istedi.

Özürlü derneklerinin temsilcileri, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile görüştükten sonra ANAVATAN Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu'nu da ziyaret etti.

Dernek temsilcileri adına konuşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Süha Sağlam, işsiz özürlülere ayda 225 YTL maaş ödendiğini hatırlatarak, ''İşe girince bu maaşların kesilmesi gerekiyor. Ama bazı kötü niyetliler bunu bildirmeyince diğer özürlüler de bunun hak olduğunu düşünüp bildirmemişler'' dedi.

Sağlam, bu durumda olanlardan ortalama 5 milyar lira civarında paranın geri istendiğini ifade ederek, ''Paralar icra yoluyla tahsil ediliyor. Bunun önlenmesi için bir kanun çıkarılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

ANAVATAN Grup Başkanvekili Kurtuluşmuşoğlu da bu konuda her türlü desteği vereceklerini belirterek, ''Bu devlet 8 milyon kişiye ödenen paralarla batmaz. Bu ülkeyi, yönetenler batıramadı ki siz batırasınız'' dedi.

Ziyarette özürlülere, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber