İşte polise ?kafanı kırarım' diyen, Meclis'e silah sokturan vekiller!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Ali Er silahlı seçmenini Meclis'e sokunca, TBMM Başkanı Arınç partilere ?vukuatlı' vekillerin tutanaklarını bildirdi. VATAN'ın ulaştığı tutanaklarda sadece vekillerin değil kalem müdürleri ve danışmanların da adı geçiyor. İşte bazıları...

AKP Mersin Milletvekili Ali Er'in silahlı seçmenini polislerin elinden alarak Meclis'e sokmasıyla başlayan skandala yenileri eklendi. TBMM Başkanı Bülent Arınç olayı kınarken, AKP, CHP, Anavatan ve DYP'ye yazı göndererek, ?güvenlik görevlilerine hakaret eden, izinsiz silah sokan ve kuralları ihlal eden? vekillerin tutanaklarını bildirdi. 343 milletvekilinin 974 ayrı tutanağını siyasi partilere gönderen Arınç, ilgili vekillerin uyarılmasını istedi. VATAN, iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri ile danışmanlarının adının karıştığı skandal tutanaklara ulaştı. Utandıran tutanaklara göre cephanelik gibi makam araçlarını Mecmlis'e sokmaya çalışan bile var. Ayrıca özel kalem müdürleri ile danışmanlar da vekillerden aşağı kalmıyor, güvenlik görevlilerine tehdit yağdırıyor...

23 kişilik heyeti Meclis'e kartsız soktu

Seçmeninin silahını beline takarak içeri alan AKP'li Ali Er'in sicil dosyası kabarık çıktı. 5 dönemdir üst üste milletvekili seçilen Ali Er, 2003 yılında Mersin'den gelen bir heyeti arama yaptırmadan ve güvenlik kontrolünden geçirmeden TBMM'ye aldı. 9 Ocak 2003 tarihinde yaşanan skandal, tutanağa şu şekilde girdi:

?Ali Er ile birlikte Mersin Sanayi ve Ticaret Odası'ndan 23 kişilik bir heyet tüm ikazlarımıza rağmen güvenlik kontrolünden geçmeden ve ziyaretçi kartı almadan Sayın Ali Er'in refakatinde TBMM kampusüne giriş yapmıştır.?

Kızıma saygısızlık etme, ağzını dağıtırım

CHP Muş Milletvekili Şerif Ertuğrul, makam aracıyla Meclis'e girerken görevli polis memurunu yanına çağırarak tehdit etti. Polis memuruna, ?Sen benim kızıma saygısızlık ediyorsun, daha önce bir iki kere ticari oto ile içeriye almamışsın, iner kafanı kırarım, ağzını dağıtırım? diyen Ertuğrul, polisin durumu izah etmek istemesine karşın hakaret etti: ?Arabamdan iner seni döverim, ağzını burnunu kırarım. Seninle daha sonra görüşeceğiz.?

Artistlik yapmayın kimliğime bakmayın

7 Kasım 2006 tarihindeki AKP grup toplantısını izlemek için Meclis'e gelen Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç da, kimlik kontrolünden geçmesini isteyen polislere, ?Nedir sizin Başbakanlık personeliyle bir sorununuz mu var? Başkalarını kimlik kontrolü yapmadan alırsanız hakkınızda soruşturma açtırırım. Siz bana artistlik yapmayacaksınız? diye tepki gösterdi.

Başkanın otosu cephanelik gibi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, resmi plakalı aracıyla TBMM'ye girişinde güvenlik kontrolünden geçirildi. Polislerin ?otomobilde silah var mı?? sorusuna ?hayır? cevabı verilmesine rağmen, aramada araçta çıkan silahlan tutanağa şu şekilde girdi: ?9 mm çapında B-Browing silah, 20 adet kutu içinde 9 mm fişek, 6 adet 7.65 mm fişek, 1 adet stianles marka çakı, Blow marka cal-45 havalı tabanca.? Bolu Milletvekili Mehmet Güner ile telefonla görüşen Başkan Yılmaz, vekilin aracıyla içeri alındı. Başkanın makam otosu ve silahlar ise Meclis dışında bekletildi.

TBMM'ye pompalı sokmaya çalıştı

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır'ı ziyaret gelen İlhami Sarıtoprak isimli vatandaşın arabasında ise 2 adet pompalı bulundu. Pompalı silahlar tutanağa ?2 adet Hilal yarı otomatik 12 çapında pompalı ruhsatlı silah? şeklinde yazıldı.

Danışman: Beni tanıyın kardeşim!

TBMM giriş kapılarında yaşanan olaylara ilişkin tutanaklar sadece vekillerle sınırlı değil. Örneğin AKP Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in Danışmanı Faruk Çakmak hakkında birden fazla tutanak var. Bursa'dan gelen bir heyette silah bulunması nedeniyle görevlilerle misafirler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Silahını emanete bırakan Bursa heyeti başka kapıdan çıkmak isteyince polis engel oldu. Faruk Çakmak, polislerin yanına gelerek, ?Ben Sayın Faruk Çelik'in danışmanıyım. Siz nasıl Bursa ili belediye başkanlarının aracını Dikmen kapıdan çıkartmazsınız. Ben sizi müdürünüze şikayet edeceğim. Onların silahı bende. Onlar Dikmen kapıdan geçsin, yarın bunu size soracağım? diye görevlilere bağırdı. Bir başka tarihte x-ray cihazından geçmek istemeyen Çakmak, ?Beni tanıyın kardeşim, sizin isminiz ne?? diye polislere bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber