Engelli avukat iş aşkıyla adeta engeline meydan okuyor

İlk anayasa kitapçığını lise yıllarında edinip cebinde taşıyan, doğuştan görme engelli Avukat Bekir İlhan, adliye koridorlarındaki performansı ve işine olan aşkıyla adeta engeline meydan okuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2016 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli avukat iş aşkıyla adeta engeline meydan okuyor

ESMA KÜÇÜKŞAHİN

Kayseri'de yaşayan görme engelli avukat Bekir İlhan, adliye koridorlarındaki çevikliği ve iş aşkıyla adeta engeline meydan okuyor.

Doğuştan görme engelli, 44 yaşındaki İlhan, bastonuyla Kayseri Adliyesinin merdivenlerini arşınlarken, mesleki bilgi ve tecrübesiyle de genç meslektaşlarına örnek oluyor. Bastonuyla tek başına Türkiye'nin 45 kentini gezen İlhan, Vakıflar Kayseri Bölge Müdürlüğünde 18 yıldır avukat olarak görev yapıyor.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki arzusunun küçük yaşta başladığını söyledi.

Hep hukukçu olmak istediğini anlatan İlhan, "Görüp görmemekle avukatlığı seçmemin ilgisi yok. Lise birinci sınıfta ilk anayasamı aldım. Ceketimin cebinde bu anayasayı taşırdım." dedi.

Dava dosyalarını nasıl okuyor?

İnsanların daha çok dava dosyalarını nasıl okuduğunu merak ettiğini aktaran İlhan, kendisine gelen kağıt evrakları önce tarayıcıdan geçirerek bilgisayar ortamına aldığını, daha sonra bunları ekran okuma programıyla okuyup incelediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber