MHP'de taraflar kendinden emin

Olağanüstü kongre için mahkemelik olan MHP'de kritik hafta. MHP Genel Merkezi ve muhalif kanat, kararın kendi lehlerinde çıkacaklarını öne sürerken, gözler Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne çevrildi. Önümüzdeki cuma günü mahkemeden çıkacak karara göre, her iki taraf atacağı taktik adımları şimdiden belirledi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de taraflar kendinden emin

Önder YILMAZ-MHP / KULİS

12 Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan Cuma günü saat 14.30'da tarafların iddia ve savunmalarını dikkate alarak bir karara varacak. Muhalif kanat kararın kendi lehlerinde olacağını iddia ediyor. Muhalif kanat, "Eğer mahkemenin yetkisiz olmadığı düşüncesi olsaydı davaya kabul etmezdi" görüşünü savunuyor. Muhalif kanat, mahkemenin kongrenin toplanmaması veya yetkisizlik kararı vermesi halinde konuyu Yargıtay'a taşıyacağı belirtiliyor. Mahkemenin Çağrı Heyeti oluşturularak olağanüstü kongreye gidilmesi kararı vermesi halinde ise kısa sürede harekete geçecek olan muhalif kanat 2 ay içinde kongreyi gerçekleştirmeyi planlıyor. Her duruma karşı taktik adımlarını belirleyen muhalefet, yurt gezileriyle hem ülkücü taban hem de delegeler üzerinde etki alanını genişletmeyi hedefliyor.

Bahçeli ve genel merkez yönetimi ise kendinden emin ve cuma günü mahkemeden sürpriz bir karar beklemiyor. "Savunmamıza güveniyoruz. Hukuku dayanakları güçlü bir savunmaya karşı mahkemeden şaşırtıcı bir karar çıkacağını sanmıyoruz" diyen MHP yönetimi ise mahkemeden büyük olasılıkla, "yetkisizlik" veya olağanüstü kongre talebini ret kararı çıkacağını düşünüyor. Genel merkez yönetimi, mahkemeden, "olağanüstü kongreye gidilmesi ve çağrı heyeti oluşturulması" kararı çıkması halinde ise Yargıtay'ın yolunu tutacak. Yargıtay'ın bu konuda kararının beklenmesi gerektiğini savunan genel merkez yönetimi, istediği sonucu alamazsa bu kez Anayasa Mahkemesi'ne gidecek.

Buradaki kritik süreçlerden birini de oluşturulması halinde Çağrı Heyeti'nin alacağı tutum olacak. Yerel mahkeme kararıyla kurulacak çağrı heyeti, genel merkezin Yargıtay'a başvurusunu dikkate alarak, "tehiri icra" kararı alarak yargı sürecinin tamamen sonuçlanmasını bekleyebilecek. Ancak kulislerde Çağrı Heyeti'nin böyle bir yol işletmeyeceği kanaati hakim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber