Başbakan Davutoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı vereceklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Davutoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek

Çiftçi, belediye binasında, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile basın toplantısı düzenledi.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü olan 11 Nisan'ın Şanlıurfa'nın erkeği, kadını, çocuğu ve yaşlısıyla birlik ve beraberliği sergilediği bir gün olduğunu vurgulayan Çiftçi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunu 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

Etkinliklere Başbakan Davutoğlu ve kabine üyelerinin de katılmasının beklendiğini aktaran Çiftçi, "Şanlıurfa'mız huzur ve barış şehridir, Şanlıurfa'mızda kardeşlik hakimdir. Şanlıurfa'mız zaten kurtuluşumuzun da teması olan Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile bir olup, beraber olup, bu mücadeleyi gerçekleştirmişler. Şanlıurfa'daki asli unsur, Şanlıurfa'nın tamamıdır, burada yaşayan insanlardır." dedi.

Düzenleyecekleri etkinlikler için hazırlıkların tamamlandığını belirten Çiftçi, programlara tüm vatandaşları davet etti.

Çiftçi, aynı gün toplu taşıma araçlarının da ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

- Başbakan Davutoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı

Çiftçi, etkinlikler dolayısıyla kente gelmesi planlanan Başbakan Davutoğlu'nun Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası vereceğini söyledi.

Bugün yapılacak Belediye Meclisi toplantısında karar alarak kendilerinin de Başbakan Davutoğlu'na bir hediye sunacağını dile getiren Çiftçi, "Şanlı şehri İstiklal Madalyası ile ödüllendirdiği için Başbakanımıza biz de inşallah Meclisimizin alacağı kararla Fahri Hemşehrilik Beratı vereceğiz. Başbakanımızın bize şehir olarak gösterdiği manevi bağlılığa karşılık olarak bir hediyemiz olacak." diye konuştu.

Beyazgül de İstiklal Madalyası'nın daha önce Kahramanmaraş ve Gaziantep'e verildiğini hatırlattı.

Şanlıurfa'nın da Kurtuluş Savaşı'nda tüm halkıyla mücadele ettiğine işaret eden Beyazgül, Şanlıurfa'ya da İstiklal Madalyası verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Mehmet Fatih Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber