Sağlık çalışanlarının Ankara yürüyüşü sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin, 5 gün önce Edirne ve Van'dan başlayan "Her şeyin başı sağlık, sağlıkta yıkımı durduralım yürüyüşü", Ankara'da sona erdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde toplanan sendika üyeleri,"Sağlık haktır satılamaz", "Herkese eşit parasız sağlık", "Susma sustukça sıra sana gelecek, hastan hastane kapısında ölecek" sloganları atarak Abdi İpekçi Parkı'na yürüdüler.

SES Genel Başkanı Köksal Aydın, burada yaptığı konuşmada, sağlık hakkının "paket tedavi" adı altında "paketlenmeye" çalışıldığını öne sürdü.

Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Gencay Gürsoy da sağlık hizmetine bugüne kadar çalışanların sahip çıkmaya çalıştıklarına işaret ederek, çok yakın zamanda bu hizmetten yararlananların da alanlara çıkmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Sağlık alanında yaşananların, bazı yasa ve yönetmeliklerin iptal ettirilmesiyle, Danıştayda dava kazanmakla düzeltilemeyeceğini vurgulayan Gürsoy, çözümün emeğin egemenliğinin sağlanmasından geçtiğini kaydetti.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise yıkımın, tüm kamusal hizmetlere yönelik olduğunu savundu.

Tombul, herkese eşit, ücretsiz, nitelikli kamu hizmeti verilmesi, eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe yeterli kaynak ayrılması ve grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talepleriyle 14 Aralıkta hizmet üretmeyeceklerini anımsatarak, "14 Aralıkta hastanelerde, okullarda, otoyollarda, vergi dairelerinde hizmet üretmeyeceğiz. 2007 bütçesine karşı alanlara çıkacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber