Katsayıyla başladı katsayıyla bitti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 05:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik,Şura'nın kapanışında yaptığı konuşmada, 'Kutsallarımız üzerinden siyaset yapmak iğrenç' dedi.

Önceki gün 17'nci Milli Eğitim Şurası'nda alınan ve imam hatiplilerin sözel ve eşit ağırlıklı bölümleri tercih edebilmelerinin önünü açan yeni düzenleme ise Şura üyeleri arasında tartışma yarattı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, önergede yer alan 'alan geçişlerini' 'sözel-sayısal ve eşit ağırlık' olarak tanımlarken, önergeye imza koyan Selçuk Pehlivanoğlu ise, 'Sayın Bakan, 'alan' olarak, 'sözel', 'eşit ağırlıklı' ve 'sayısal' değerlendirmesi yapabilir, Bakan'ın görüşü kendisini bağlar, seçmenlerine mesaj göndermiş olabilir, ancak amacımız mesleki teknik eğitimi cazip hale getirmektir' dedi. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 'Yetki YÖK'tedir' derken, YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, 'Karar vahimdir. Din ağırlıklı liseler yaratılacak' dedi. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan ise 'Anlamadığım için oy kullanmadım. İlk başta, İHL'liler için kendi alanında katsayı engeli olmadan girebilecekler deyip yutturdular' dedi. Z. Kıvanç EL

Bir kıyak da özel okullara

Şura'da, Özel Öğretim Kurumları Yasası'nda yer alan ve Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği, 'özel okullardan hizmet alınması' kararı da çıktı. Bakan Çelik, özel okullardaki 300 bin boş kapasite bulunduğunu belirterek, buralara 'devlet eliyle öğrenci yerleştirileceği' mesajını verdi. Çelik, dershanecilere de 'kurumlarınızı özel okullara çevirin' dedi. Çelik, özel okullarda devlet eliyle öğrenci okutmanın, kamu yatırımlarından çok daha ucuz olacağını ileri sürdü. Çelik 300 bin öğrenci için 500 okul yapılması gerektiğini, bunun maliyetinin de MEB'in yatırım bütçesine eşit olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber