Terör yuvaları böyle vuruldu

Kandil'deki terör yuvaları NEB bombalarıyla, Irak sınırındaki PKK hedefleri ise top atışlarıyla vuruldu. Bölgedeki operasyonlarda 28 terörist öldürüldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör yuvaları böyle vuruldu

28 terörist öldürüldü

Terör örgütüne yönelik operasyonların dünkü bölümünde Mardin Nusaybin'de 10, Şırnak'ta bir terörist öldürüldü. Hakkari'de 2, Tunceli'de bir, Batman'da 5, Muş Varto'da 4, Diyarbakır Sur'da 2 terörist ölü ele geçirildi. Mardin'de daha önce etkisiz hale getirilen 2 teröristin cesedi bulundu. Ölü ele geçirilen terörist sayısı Nusaybin'de 185, Şırnak'ta 156, Hakkari'de 135'e ulaştı.

NEB BOMBALARI KULLANILDI

F-16 ve F4'ler de Kuzey Irak'ın Kandil bölgesinde bulunan PKK hedeflerini vurdu. Savaş uçakları operasyonda, beton delici özelliği olan Nüfuz Edici Bombalar (NEB) kullandı. Tunceli'de de PKK'lıların saklandığı mağaralara 2 uçakla hava operasyonu düzenlendi. Bitlis Mutki'de köy korucusu Rıfat Kaya'nın şehit edilmesi sonrasında yürütülen operasyonda bir terörist öldürüldü, 2'si sağ olarak yakalandı.

BOLU'DA DA ÖRGÜTE DARBE

Bolu'da PKK'nın hücre evine operasyon düzenlendi. 2 terörist öldürülürken, biri kaçtı. Ölenlerden birinin, 5 saat çatıda saklandığı ortaya çıktı. Sahte kimlikli teröristlerin canlı bomba olduğu ortaya çıktı. Evi kiralayan 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

HÜSEYİN KAÇAR-KASIM ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber