Facianın eşiğinden dönüldü

Doğalgaz borularına kaynak yapılırken çıkan yangında duman nedeniyle evlerinde mahsur kalan 4 aylık bebek ile 10 vatandaş ve 2'si yavru 3 kedyii itfaiye kurtardı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Facianın eşiğinden dönüldü

Adana, Seyhan, Döşeme mahallesindeki bir apartmanın deposu olarak kullanılan bodrum katında, iddiaya göre doğalgaz borularına kaynak yapılırken yangın çıktı. Alevler kısa sürede bodrum katını sararken, vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangını fark eden bazı apartman sakinleri dışarı çıktı. Bir süre sonra yoğun duman apartmanın diğer bloklarını da kapladı. Evlerini terk etmekte geç kalan vatandaşlar ise balkonlara ve çatıya çıkarak yardım çığlıkları attı. İtfaiye ve Cankur ekipleri önce çocuklar, yaşlılar ve hastaları kurtarmaya başladı. Üçüncü katta annesiyle mahsur kalan 4 aylık Defne bebek, oksijen maskesi takılarak hastaneye götürüldü.

ZAMANLA YARIŞILDI

İtfaiyeciler, kalp ameliyatı geçiren ve aşırı derecede kilolu olan Nuray Güldal'ı (70) kurtarmak için ise adeta zamanla yarıştı. Dumandan dolayı daireye giremeyen ekipler, balkonun demir parmaklıklarını metal makasıyla keserek içeri girmeyi başardı. Sedyeye konulan yaşlı kadın, müdahalenin ardından merdivenle indirilerek hastaneye kaldırıldı. Ekipler ardından çatıda yardım bekleyenleri indirmeyi başardı. Bu sırada apartman sakini Ebru Akkaya, "Boncuk" adını verdiği kedisini de kurtardı. Akkaya, "Ona bir şey olsaydı yaşayamazdım" dedi. Ekipler, bir klimanın altına sığınan iki yavru kediyi de kurtardı.

MURAT KARAMAN-ZİYA RAMOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber