Ahmet Hakan: Bir jest yapın ve imam hatipleri kapatın

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanal 7 televizyonunda ana haberleri sunarken tanınan ve üst düzey yöneticisi olduktan sonra Hürriyet'e transfer olan Ahmet Hakan Coşkun, dünkü yazısında "İmam hatipleri kapatın" diyerek, din eğitimi için yeni yol aranmasını önerdi. Kendisi de bir imam hatip lisesi mezunu olan Coşkun, dün Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde, "Biraz radikal olun" başlığı ile kaleme aldığı yazısında, hükümeti imam hatip liseleri konusunda "kaçak güreşmekle" suçladı ve bir "jest" yapıp "imam hatip liselerini kapatmayı" önerdi.

TUTTURMUŞSUNUZ BİR İMAM HATİP

Yazısında hükümeti "esas sorun"la yüzleşmeye davet eden Coşkun, hükümeti, 'radikal' hareket ederek, imam hatip liselerine 'mukaddes mektep' muamelesi yapmaktan vazgeçmeye çağırdı. Coşkun yazısına şöyle devam etti: "Bırakın şu fırsattan istifade yöntemine dayalı idare-i maslahatçı tavırları da şöyle köktenci mi köktenci bir atılım içine girin. Bırakın kaçak güreşmeyi de çıkıp mertçe herkesi esas sorunla yüzleştirmeyi deneyin! Bırakın Milli Eğitim Şûrası'nda yakaladığınız fırsatı gole çevirme açıkgözlülüğünü de sorunu dört başı mamur bir şekilde ele alın! Yani demem o ki: Bırakın eninde sonunda mekteplerden bir mektep olan imam hatiplere "mukaddes mektep" muamelesi çekmeyi de sorunun özüne dönün. Biraz radikal olun! Ve bu radikalliğinizle herkesi ama herkesi şaşırtın. Bir jest yapın. Kimsenin sizden beklemediği, derinden etkileyen, güzel bir jest! 'İmam hatip de imam hatip' diye tutturuyorsunuz. Oysa elinizde çiçek gibi bir argüman var: Anayasa din eğitimini güvence altına almış mı? Almış! Siz de arkadan dolaşacağınıza, kaçak güreşeceğinize buradan yürüsenize. Mesela. Önce jesti yapın. 'Tamam, kapatıyoruz bu mektepleri' deyin. Bu zamana kadar hep idare-i maslahatçı oldunuz, karşılığında 'sıkıştırılan taraf' siz oldunuz. Bir de radikal olmayı deneyin bakalım bu sefer hangi taraf sıkışacak?"

Teşvikiye 'cafe'sinde 'yavşak' soslu kavga

Ahmet Hakan Coşkun, genç sevgilisi için eşini terk eden şarkıcı Neco'yu "Haşmet'in kayınpederi" diye nitelemesi üzerine, Coşkun ile Haşmet Babaoğlu'nun Teşvikiye'de Solomanje adlı kafede kavga ettiği ortaya çıktı. Dünkü yazılarını bu konuya ayıran ikiliden Coşkun, Neco'nun kızı Ayşe Özyılmazel'in Haşmet Babaoğlu ile birlikte olduğuna gönderme yapan "kayınpeder" ifadesini sıkça tekrarlamasına alınan Babaoğlu için, "Bir duygu insanı Haşmet" imajını yerle bir ederek ağza alınmayacak küfürler yağdırdı" derken, "Şimdi bütün patavatsızlığımla kendisine 'Neco'nun damadı' diyoruz. Haşmet'ten korkan Haşmet gibi olsun" sözleriyle ısrarını sürdürdü. Babaoğlu da Vatan gazetesindeki "Bir zibidi var köşe yazarı" başlıklı yazısında, Coşkun için, "Kalemi kıvrak, fakat ruhu yavşak" ifadesini kullandı. Coşkun'la Teşvikiye'de bir kafede "yüz yüze hesaplaştığını" yazan Babaoğlu, "En kolay yollardan tiraj hedefleyen yayın yönetmenleri ve dedikodu şehvetinin kışkırtılmasına bayılan okurlar da sorumlu bu adamların yükselişinden" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber