Bilim Koleji'ne bilimsel hazırlık

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, bilim adamlarıyla birlikte Güney Kore'ye gidip, açılacak olan Bilim Koleji'nde nasıl bir eğitim verileceği konusunda araştırma yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilim Koleji'ne bilimsel hazırlık

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu, İEÜ Bilim Koleji Eğitim Koordinatörü Mehmet Ali Atakan, Bilimpark ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Hayrettin Çelikhisar Güney Kore'de Seoul, Daejeon, Cheonan kentlerinde üstün yetenekli çocukların okuduğu okulları ve üniversite eğitimlerini inceledi. Türkiye Seul Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal'ı ziyaret eden heyet, ilköğretim ve üniversitelerde eğitimi yerinde gördü. Başkan Demirtaş, Koreatech Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Bilim Koleji'nde Türkiye'nin teknoloji devrimini gerçekleştirecek yetenekli çocukları yetiştireceklerini belirtti. Başkan Demirtaş, en iyiye ulaşmak için araştırmaları sürdürdüklerini kaydederek, "Eğitimiyle ön plana çıkan bütün kurumların yapısını, nasıl işlediklerini, çocuklara nasıl ulaştıklarını, eğitimlerini inceliyoruz. Önce Amerika'da New York ve Huston eyaletlerinde araştırmalar yaptık. İnsanına yaptığı yatırımla teknolojiye yön veren Güney Kore'nin üç farklı kentinde üstün yetenekli çocukların nasıl bir eğitim aldığını inceledik. Güney Kore'de matematik, fen bilimleri, dil ve sanat, teknoloji geliştirme, sosyal bilimler, bilgi teknolojileri ve spor alanlarında üstün yeteneklilere yönelik eğitim veriliyor. Üstün yetenekli öğrencilerin yüzde 82'si matematik ve fen alanında eğitim alıyor" dedi.

Güney Kore'nin dünya sıralamasında ön sıralarda yer alan eğitim kurumları bulunduğunu, öğrencilerin 24 saatlik yaşam dilimlerini incelediklerini ifade eden Başkan Demirtaş, "Kore Eğitim Bakanlığı'yla öğretmen değişimi konusunda anlaşma yapılması için adım atılması yönünde karar aldık. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, önümüzdeki günlerde KAIST Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sung - Mo Kang ile karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda anlaşma imzalayacak" diye konuştu.

İzmir Bilim Koleji'nde anaokulundan üniversiteye dek eğitim programının hazırlandığını vurgulayan Başkan Demirtaş, öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine yönelik bir program geliştirileceğine dikkat çekti. Başkan Demirtaş, "İncelemelerimiz sırasında öğrencilerin özellikle yaparak, yaşayarak öğrendiklerini gördük. Öğrencilerin, araştırmacı kimliğe sahip olmaları destekleniyor. Üniversite hocaları liselerde derse giriyor. Onlarla birlikte projeler geliştiriyor. Lise yaşamı üniversiteye entegre edilmiş. Öğretmenler öğrencilerle çok yakın işbirliği içindeler. İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilim Koleji'nde de anaokulundan üniversiteye dek oluşan programlar hazırlanıyor. Yetenekli öğrenciler aynı zamanda lisede okurken üniversitemizden de ders alabilecekler. Böylelikle araştırmacı kimliği benimseyecekler. Üniversiteye geldiklerinde de bu derslerden muaf olacaklar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber