Bakanlığa e-Türkiye'den çifre ödül

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen 13. E-Türkiye (eTR) Ödülleri Töreni'ne Sağlık Bakanlığı damgasını vurdu. Törende Sağlık Bakanlığı e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ile hem "Kamudan Vatandaşa En İyi Uygulama Ödülü"nü hem de "En İyi Dijitalleşen Kamu Kurumu Vodafone Özel Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2016 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlığa e-Türkiye'den çifre ödül

TBMM'de gerçekleştirilen 13. E-Türkiye (eTR) Ödülleri' töreninde kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetimler başlığı altında 6 ödül, ayrıca 3 özel ödül sahiplerini buldu. Kamu Kuruluşları başlığı altındaki "Kamudan Vatandaşa eHizmetler" kategorisinde, Sağlık Bakanlığı e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi ödüle hak kazandı.

En İyi Dijitalleşen Kamu Kurumu Vodafone Özel Ödülü de son dönemde geliştirdiği sağlık bilişim projeleriyle yine Sağlık Bakanlığının oldu. Törene katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, ödülleri TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt'ten aldı.

e-Nabız Hakkında

Yaklaşık bir sene önce hizmete giren e-Nabız, vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını her zaman yanlarında taşıyabildikleri, diledikleri platformdan kendi sağlık geçmişlerine erişebildikleri ve yetkileri doğrultusunda hekimleriyle paylaşabildikleri bir kişisel sağlık kaydı sistemi.

Sistem ile tüm vatandaşlar laboratuvar tahlilleri, radyolojik görüntüleri, kullandığı reçete ve ilaç bilgileri, acil durum bilgileri, konulmuş teşhis, verilmiş her türlü rapor, kısaca muayenelerine ait her tür detay bilgiyi içeren sağlık kayıtlarına cep telefonlarından, tabletlerinden, bilgisayarlarından 7 gün 24 saat erişebiliyor. e-Devlet şifresiyle giriş yapılabilen sisteme göre, kişi belirlediği kurallar çerçevesinde tümünü ya da bir kısmını istediği süre kadar Türkiye'nin 81 ilindeki hekimleri ya da yakınlarıyla paylaşabiliyor. Bununla birlikte giyilebilir teknolojileri ya da GSM operatörlerinin mobil uygulamalarını kullanarak adım, nabız, kalori, tansiyon, şeker, bisiklet mesafesi, uyku incelemesi ve benzeri sağlık verilerini sisteme kaydedebiliyor. Manuel olarak da sisteme kaydedilebilen bu verilere ait istatistiklerini inceleyebildiği gibi, hekimiyle paylaşabiliyor. Hekimine göstermek istediği alerjik durumlarının fotoğraflarını sisteme kaydedebildiği gibi, çocuklarının sağlık kayıtlarına 15 yaşına kadar diğer ebeveynin onayı ile erişebiliyor. Vatandaşlar organ bağışı, kan ve kemik iliği bağışı bildirimlerinde bulunabildiği gibi, sistemin mobil uygulamasında bulunan 112 acil butonunu kullanarak acil durumlarda konum bilgisinin ve acil sağlık verilerinin sağlık ekiplerine ulaşmasını sağlayabiliyor.

Vatandaşın sağlığını kesintisiz olarak kontrol altında tutmasını sağlayan ve kısa süre içinde 3 buçuk milyon kullanıcıya erişen e-Nabız sistemi, kapsamının genişliği itibariyle dünyada ilk olarak gösteriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber