KPSS'de boş kalan kadrolar

KPSS yerleştirmelerinde boş kalan kadroları lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeylerine göre ayrıntılı bir şekilde dün yayımlamıştık. Bugün boş kalan kadrolara ilişkin olarak, sitemiz editörlerinin hazırladığı, kısa bir değerlendirmeyi yayımlayacağız. Lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeylerinde boş kalan kadrolara yönelik olarak yaptığımız değerlendirmeyi görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİSANS KADROLARI

1- Yeterli bölüm mezunu olmayanlar: Psikoloji, Sosyal çalışmacı kadrolarında önemli miktarda kadro boş kalmıştır. Bunun en büyük nedeni; Sosyal Hizmet ve Sosyal Hizmetler lisans programları ile Psikoloji lisans programından yeterli miktarda aday mezun olmamasıdır.
Yine, Kültürteknik lisans programından mezun olma şartını arayan kadroların bir kısmı boş kalmıştır.

2- Kamuyu tercih etmeyenler: Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Medya ve İletişim veya Medya ve İletişim Sistemleri lisans, Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü mezunları kamuyu tercih etmemiştir. Bu bölüm mezunlarını arayan bir kısım kadrolar boş kalmıştır.

3- İmam hatip kadroları: İlahiyat lisans programı ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinden mezun olanlar, kendilerine yönelik olarak açılan İmam Hatip kadrolarını tercih etmemiştir.

4- Doğuyu tercih etmeyenler: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunları doğudaki kadroları tercih etmemiştir.

Boş kalan tüm kadroları görmek için tıklayınız.

ÖNLİSANS KADROLARI

Önlisans düzeyindeki bazı kadroların boş kalmasının nedeni yeterli mezun olmamasıdır. Örneğin, Orman İşletmeciliği ile Av ve Yaban Hayatı önlisans programlarından yeterli miktarda mezun olmadığı için Orman Muhafaza Memurluğu; Demiryolu Araçları veya Raylı Sistemler Teknolojisi önlisans programlarından yeterli miktarda mezun olmadığı için Makinist kadroları boş kalmıştır.

Boş kalan tüm kadroları görmek için tıklayınız.

ORTAÖĞRETİM KADROLARI

Fotoğrafçılık, Radyoloji ve Tedavi Laboratuvarı, Cilt ve Serigrafi veya Ciltleme ve Serigrafi alanlarndan yeterli miktarda mezun olmadığı için bu alan mezunlarını arayan kadrolar boş kalmıştır.

Ancak en büyük boşluk Maliye alanı mezunu olma şartını arayan kadrolarda yaşanmıştır. 16 ildeki kadrolar, maliye alanı bölüm mezunu olmadığından dolayı boş kalmıştır.

Boş kalan tüm kadroları görmek için başlığa tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber