Meclis bu hafta yoğun çalışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta da fazla mesai yapacak. Genel Kurul'da geçen hafta görüşülmeye başlanan toprak koruma ve arazi kullanımına ilişkin yasa teklifine devam edilecek.

Plan Bütçe Komisyonu'nda ise bu hafta Ulaştırma, Çalışma ve Milli Eğitim Bakanlıkları'nın 2007 yılı bütçeleri ele alınacak.

TBMM'de Genel Kurul bu hafta salı 15.00-23.00, çarşamba 14.00-23.00 ve perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul gündeminde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifi var.

Teklif, 11 Ekim 2004 tarihinden önce gerekli izinler alınmadan, tarım dışı kullanıma açılmış arazilerin istenilen amaçla kullanımı için kanunun yayım tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurulmasına imkan tanıyor.

Hazırlanacak Toprak Koruma Projesi'ne uyulması ve tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin her metrekaresi için 5 YTL ödenmesi şartıyla izin verilecek. Bu teklifin yasalaşmasının ardından Genel Kurul'da, SSK ölüm aylıklarıyla ilgili düzenleme yapılması amacıyla verilen yasa teklifi görüşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise 2007 yılı bütçe görüşmeleri sürecek. Komisyon, pazartesi Ulaştırma Bakanlığı, salı günü Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile 68 üniversitenin bütçesini görüşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı, bütçelerini 22 Kasım Çarşamba günü görüşecek olan Komisyon, 23 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı 24 Kasım Cuma günü ise Adalet Bakanlığı bütçelerini ele alacak.

Meclis'teki diğer komisyonların gündemi de yoğun. Adalet Komisyonu, geçen haftalarda görüşmeye başladığı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu tasarısına 22 Kasım Çarşamba günü devam edecek.

AB Uyum Komisyonu'nda ise perşembe günü AB Genel Sekreterliği yetkilileri, Türkiye-AB müzakere süreci ve kriterler hakkında üyelere bilgi verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber