İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM Başkanı: Hakim adaylığı sınavını ertelemek istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve 25 Kasım 2006 Cumartesi günü yapılması öngörülen Adli Yargı Hakim Adaylığı Sınavını ertelemek istediklerini belirterek, bu konuda Adalet Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Prof. Dr. Yarımağan, yaptığı açıklamada, söz konusu sınavı ÖSYM'nin gerçekleştirmesinin planlandığını, ancak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsattı.

Kararın, 17 Kasım Cuma günü ÖSYM'ye tebliğ edildiğini ifade eden Prof. Dr. Yarımağan, sınavı ertelemek istediklerini, bu konuda Adalet Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Adalet Bakanlığı'nın, yürütmeyi durdurma kararı tebliğ edilmeden önce sınavın 25 Kasım Cumartesi günü yapılacağını duyurduğunu kaydeden Prof. Dr. Yarımağan, ?Şimdi tebliğ geldiği için biz bu sınavı yapmak istemiyoruz. Buna da Adalet Bakanlığı ile görüşerek karar vermek istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Onların cevabını bekliyoruz. Bizim talebimiz sınavın ertelenmesi yönünde? dedi.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Adalet Bakanlığının itirazının sonucuna göre sınavın ya iptal edileceğini ya da gerçekleştirileceğini söyledi.

Sınavı gerçekleştirecek kurum oldukları için kendilerinin de davaya dahil edildiğini belirten Prof. Dr. Yarımağan, ?Biz davalı olmasaydık Adalet Bakanlığının dediğini yapardık ama şu anda davalı olduğumuz için bizim karar vermemiz lazım çünkü sınavı biz yapıyoruz? diye konuştu.

YARSAV DAVA AÇMIŞTI

Danıştay 12. Dairesi, Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) açtığı dava sonucunda, Adalet Bakanlığının Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı sınav ilanlarıyla, bu sınavın dayanağı olan yönetmeliğin yürütmesini durdurmuştu. İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı, 15 Ekim 2006'da yapılmıştı.

Adalet Bakanlığı, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı'nın 25 Kasım'da yapılacağını duyurmuştu. Bakanlık, Danıştay'ın kararının tebliğden itibaren 30 gün içinde yerine getirilmesi gerektiğine işaret etmişti. Adalet Bakanlığı, Dairenin kararına itiraz edeceğini de açıklamıştı.

Yazılı sınavı gerçekleştirecek olan ÖSYM de YARSAV'ın açtığı davada, Adalet Bakanlığı ile davalı konumunda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber