21 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 KASIM 2006 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Macaristan ve Tunus'un Ankara büyükelçileri ile AB Komisyonu Temsilcisi Büyükelçi Marc Pierini'yi kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de partisinin grup toplantısına, saat 14.00'te partisinin MKYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Kalite ve Çevre Kurulu'nun düzenlediği 'AB Yolunda İnşaat Sektöründe Kalite ve Çevre Denetimi' paneline katılacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da saat 10.30'da, Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı açılış törenine katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Antalya'da saat 10.00'da Karayolu Taşımacılığı ve Denetimi Konferansı İl Valileri toplantısına katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 12.30'da yurtdışına yeni atanan büyükelçilere yemek verecek.

- AK Parti, Anavatan Partisi ve CHP grupları toplanacak.

- TBMM KİT Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplanacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, saat 12.00'de Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir'de Ege Sivil toplum Örgütleri (ESTOB) tarafından düzenlenen toplantıda konuşacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Çevre ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Doğa Koruma Merkezi tarafından saat 10.00'da işbirliği toplantısı düzenlenecek

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve bir grup sivil toplum örgütü başkanı, saat 13.15'te 'Ankara Sivil Toplum Meclisi'nin olağanüstü toplantısında 301. maddeyle ilgili alınan karar hakkında bilgi vermek üzere Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek.

- Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından saat 10.00'da 'Vücut İzlerini Geliştirme, Olay Yeri İnceleme ve Teknik Görüntüleme ile Kimlik Tespit Temel Eğitimi Kursu' açılacak.

- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Rektörler Komitesi, saat 12.00'de toplanacak.

- Ankara Üniversitesi tarafından saat 09.30'da 'Yazınsal Türler Uluslararası Sempozyumu' düzenlenecek.

- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, saat 10.30'da Avukatlık Sınavı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- DİSK tarafından saat 10.00'da Ulusal Sosyal Politikası Kongresi'yle ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Ankara Tabip Odası tarafından saat 12.30'da personel dağılım cetveli ile ilgili basın açıklaması yapılacak.

- Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı, saat 11.00'de 'Değişen Türkiye'de Din, Toplum ve Siyaset' konulu toplantı düzenleyecek.

- TOBB tarafından düzenlenen toplantıya 52 adet Türkiye Sektör Meclislerinin Başkan ve Başkan Yardımcıları katılacak.

- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, saat 14.00'de TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapacak.

- Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, saat 10.00'da Türk Telekom ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 'Öğretmenler Günü 'kutlamaları çevrçevesinde gerçekleştirilicek program, saat 19.00'da başlayacak.

- İslam Konferansı Örgütü Ekonomi ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 22. toplantısı İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde gerçekleştirilecek.

- Tema Vakfı, "Toprak Yoksa Hayat Yok Soruna El Koyun" sloganıyla kırsal kalkınma seferberliği başlatıyor. Etkinlik kapsamında saat 10.30'da Odakule'den Taksim Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirilecek.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Ceylan İntercontinental Oteli'nde saat 09.30'da "Türk- Cezayir İş Konseyi Ortak Toplantısı"nı gerçekleştirecek.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), TOBB Plaza Konferans Salonu'nda saat 10.00'da "Türk- Suud İş Konseyi 3. Ortak Toplantısı" düzenleyecek.

- F-F Ajansı, Swiss Otel'de saat 12.00'de "Bilimsel Düşüncenin Gücü" konulu toplantıda içeriği henüz açıklanmayan ve merak uyandıran düşüncenin gücünü açıklayacak.

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 21 Aralık 2005'te Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e Roj TV'nin kapatılmaması için mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan DTP'li 56 belediye başkanı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- KalDer tarafından TÜSİAD'ın katkılarıyla düzenlenen Ulusal Kalite Kongresi, saat 09.00'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

- Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nın düzenlediği Taner Özdeş'in katılacağı "Duygusal Zeka ve Beden Dili ile Sosyal Yaşam ve İş Hayatında

Başarı Semineri", saat 19.00'da Şişli Belediyesi Bilim Merkezi'nde yapıacak.

- İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB), metal mutfak eşyaları, plastik mutfak eşyaları, elektrik-elektronik ile küçük ev eşyaları sektörünü değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısı saat 09.30'da Swiss Otel Lozan Salonu'nda yapılıyor.

- Kombide geniş ürün seçeneklerine 3 yeni kombi ekleyen DemirDöküm, Avrupa standartlarında üretilen, düşük yakıtla yüksek verim elde edilen son teknolojiyle tasarladığı Nanomix, Nitron ve Kalisto kombilerinin lansmanını saat 18.307da Divan Oteli Elmadağ'da Ebru Salonu'nda düzenlenecek kokteylle gerçekleştirecek.

- Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) "TEB Bonus Card"ı tanıtacağı basın toplantısı, TEB Genel Müdürü Varol Civil ile TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İ. Cemal Kişmir'in katılımı ile saat 10.00'da Çırağan Oteli Tash Salonu'nda yapılacak.

- Fortis'in sponsorluğunda İstanbul Modern Fotoğraf Galeris tarafından düzenlenen bu yılki 4. sergiside fotoğraf tarihinin en etkili figürlerinden Andre Kertesz'in eserleri, saat 19.00'da İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi'nde verilecek kokteylle sanatseverlerle buluşturacak.

- Rekabet Derneği'nin "Elektrik Piyasasında Rekabet" konulu toplantısı, saat 17.45'te Ankara Midi Hotel'de yapılacak.

- Tüyap konya Fuarcılık A.Ş. tarafından ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliği ile Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası'nın destekleri ile düzenlenen Konya Otoshow 2006 Fuarı saat 11.00'de KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Cenevre'de AIDS konulu konferans

- UNAIDS Derneği Başkanı Peter Piot, Cenevre'de bir son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Berlusconi hakkında dolandırıcılık davası

- İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanacağı duruşma Milan'da yapılacak.

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'in Almanya ziyareti

- İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Alman meslektaşı Frank Walter Steinmeier ile biraraya gelecek.

BM Genel Sekreteri Annan'dan açıklamalar

- BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Cenevre'de çeşitli açıklamalarda bulunacak.

Kazakistan Devlet Başkan ıNazarbayev'in İngiltere temasları

- Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile biraraya gelecek.

İsrail Dışişleri Bakanı Livni'nin İngiltere ziyareti

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İngiliz meslektaşı Margaret Beckett ile görüşecek.

İsrail'in Gazze operasyonları

- İsrail ordusu Filistin topraklarındaki saldırılarına devam ediyor.

UAEA toplantısı

- Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın bir hafta sürecek toplantıları devam ediyor. Görüşmelerde İran ve Kuzey Kore'deki nükleer programların gündemin en önemli konuları olacağı belirtiliyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın Bordeaux takımıyla 22 Kasım Çarşamba günü yapacağı maç için saat 09.30'da bu ülkeye gidecek. Sarı-kırmızılılar, maçın oynanacağı Chaban Delmas Stadı'nda saat 18.00'de yapacağı son antrenmanla bu maçın hazırlıklarını tamamlayacak. Teknik Direktör Eric Gerets de antrenman öncesi saat 17.45'te statta bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe, UEFA Kupası'nda İtalya'nın Palermo takımıyla 23 Kasım Perşembe günü kendi sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını, Samandıra Tesisleri'nde saat 17.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası B Grubu 4. maçında Polonya'nın Anwil Wloclawek takımıyla BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde, saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe Ülker, ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 23 Kasım Perşembe günü oynayacağı FC Barcelona karşılaşması için saat 15.40'ta İspanya'ya hareket edecek.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 5. hafta; E, F, G ve H gruplarında oynanacak 8 karşılaşma ile başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber