Şimşek, G20 ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılacak

Şimşek, ABD ziyareti kapsamında Washington'da düzenlenecek IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2016 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şimşek, G20 ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılacak

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) - Dünya Bankası (DB) Bahar Toplantıları ile G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere ABD'ye hareket etti.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, 14-19 Nisan tarihlerindeki ABD ziyareti kapsamında Şimşek, G20 platformunun Çin Halk Cumhuriyeti dönem başkanlığındaki ikinci G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılacak.

Washington'da yarın ve cuma günü yapılacak G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda, G20 üyesi ve davetli ülkelerin G20 Bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarının yanı sıra IMF, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Örgütü (OECD), Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve Uluslararası Ödemeler Bankasının (BIS) üst düzey temsilcileri yer alacak.

Toplantıda, küresel ekonomi, büyüme çerçevesi, uluslararası finansal mimari, yatırım-altyapı, finansal düzenlemeler konuları ayrı oturumlarda ele alınacak ve sonuç bildirgesi toplantının akabinde kamuoyuyla paylaşılacak. G20 platformu ve söz konusu toplantı ile ilgili bilgilere G20'nin resmi internet sitesi (www.g20.org) aracılığıyla da ulaşılabilecek.

G20 toplantılarının ardından da "IMF-DB Bahar Toplantıları" 15-17 Nisan tarihlerinde yapılacak. Söz konusu toplantılar kapsamında, Başbakan Yardımcısı Şimşek, Washington'da uluslararası kuruluşların başkanları, bakanlar ve merkez bankası başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek, sivil toplum ve düşünce kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, iş dünyasının temsilcileri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

Washington'daki temaslarının ardından 17-18 Nisan tarihlerinde New York'ta iş dünyasının temsilcileri ve yatırımcılarla toplantılara katılacak Şimşek, 19 Nisan'da da Boston'da Harvard Üniversitesinde gerçekleştirilecek bir foruma iştirak edecek.

Zeynep Akyıl

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber