Cep'te kiralık dönemi başladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kiralık ev, kiralık, araba, kiralık kıyafet derken şimdi de kiralık cep telefonu dönemi başladı. Kayserili bir esnaf satışını yaptığı ikinci el cep telefonlarını kiraya vermeye başladı. Özellikle aileleri ile hasret gidermek isteyen askerlerin büyük ilgi gösterdiği uygulama, işletme sahibinin de yüzünü güldürüyor.

Kayseri Adliyesi karşısında cep telefonu satışı yapan Murat Bağdat isimli esnaf, geliştirdiği yöntemin büyük beğeni topladığını belirtti. Uygulamadan en çok askerlerin faydalandığını belirten Bağdat, çarşı iznine çıkan askerlerin bir günlüğüne cep telefonu kiraladıklarını ve yakınlarıyla rahatça konuşma fırsatı bulduklarını söyledi. Cep telefonu kiralamanın bir günlük bedelinin ise 5 YTL olduğunu belirten Bağdat, haftada 70 adet cep telefonu kiraya verdiğini dile getirdi.

Bağdat, kiraya verdiği telefonlardan bu zamana kadar 15 tanesinin geri gelmemesine rağmen yinede uygulamayı sürdürmekten vazgeçmeyeceğini vurguladı. Telefon kiralamak isteyen askerler askerlik cüzdanını, sivil vatandaşlar ise ehliyetlerini bırakmaları gerekiyor. Günlüğüne de 5 YTL veren herkes istediği telefonu kiralayıp kullanabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber