Meclis'te 'sigara yasağı' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Sekreterliği, bazı personelin sigara yasağına uymadığına, Mecliste koridor ve salonlarda sigara içildiğine işaret ederek, yasağa uyulması konusunda birimleri uyardı.

TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt imzasıyla tüm birimlere gönderilen duyuruda, 26 Kasım 1996'da yürürlüğe giren Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Yasanın uygulanması için Başkanlık Divanı tarafından 25 Aralık 1996'da karar alındığı ifade edildi.

Duyuruda, Mecliste Genel Kurul salonu, siyasi parti grup salonları, komisyon toplantı salonları, lokanta ve kafeterya, halkla ilişkiler binasında milletvekili odaları dışındaki bütün mekanlar, halkla ilişkiler müracaat salonu, kütüphane, sağlık merkezi, asansörler, servis araçları, 5 veya 6'dan fazla kişinin görev yaptığı kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklandığı kaydedildi.

Meclis personelinden bazılarının sigara yasağına uymadığı, TBMM koridorları ve salonlarında sigara içildiğine işaret edilen duyuruda, "Meclisimize yakışmayan görüntülerin ve yoğun bir kirliliğin oluştuğu tespit edilmiştir. Her davranışıyla evresine örnek olması gereken TBMM personelinin, sigara yasağı konusunda da azami hassasiyet göstermesi, yöneticilerin ise öncelikle kendilerinin yasağa uyması ve personele gerekli uyarıları yapması gerekmektedir" denildi.

Yasağı ihlal eden personel ve kontrolle görevli yöneticiler hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai ve disiplin işlemleri yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber