Öğrenci yardımı 'tanıdık esnaf'ta harcandı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan Konya Sarayönü'ndeki dargelirli 200 öğrenciye yapılan 160'ar YTL'lik yardım 'mağazalarda alışveriş' şeklinde verilince ilçe karıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ramazan Bayramı öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan gönderilen parayla öğrencilere nakdi yardım yapılması yönünde talimat verdi. Konya'nın Sarayönü'nde dar gelirli 200 ilköğretim ve lise öğrencisi belirlendi. İddiaya göre; Sarayönü Kaymakamı Mehmet Emin Bilmez, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne paranın nakdi olarak dağıtılması yerine öğrencilere kıyafet alınması için sözlü talimat verdi. Milli Eğitim Şube Müdürvekili Gazi Özdemir, 200 çocuğu okullarından alarak alışverişe götürdü. Özdemir'in alışverişin 8 bin YTL'sini AKP İlçe Başkanı Kazım Demir'in sahibi olduğu Gül Çeyiz'den, 6 bin YTL'sini MHP İlçe Başkanı Hulusi Yiğit'e ait Yiğitler Tuhafiye'den, 5 bin YTL'lik kısmını kardeşi Metin Özdemir'in sahibi olduğu Özdemir Kundura'dan, 4 bin YTL'sini amcası Şaban Özdemir'in sahibi olduğu Özdemir Kundura'dan, 3 bin YTL'sini AKP İlçe Başkanı Kazım Demir'in kardeşi Hacı Demir'e ait Demir Kundura'dan yaptığı iddia edildi. İlçe deki diğer esnaftan toplam 6 bin 700 YTL'lik alışveriş yapıldı.

Bir esnaf olaya tepki gösterip Konya Valiliği'ne dilekçeyle şikâyette bulundu. Şikâyetçi esnaf, "200 çocuğa malzeme alınırken, pazarlık yapıldı mı? Neden ihale yoluna gidilmedi. Alınan malzemelerin faturaları nerede? Çocuğun ihtiyaçlarını kim belirledi?" dedi. Özdemir'in bayram öncesi başlarındaki bir öğretmenle kendilerini mağazalara götürdüğünü belirten öğrenciler, "Kimse bize para isteyip istemediğimizi sormadı. Eğer tercih imkânımız olsa parayı alırdık. Çünkü kıyafetten önce kırtasiye malzemeleri gibi daha önemli ihtiyaçlarımız vardı" diye konuştu.

Fatura alınmadı

Paranın, kaymakamın sözlü talimatı üzerine dağıtılmadığını belirten Özdemir, mağazalardan fatura alınmadığını söyledi. Kaymakam Mehmet Emin Bilmez de, "Parayı nakit teslim ettik, öğrencilere kıyafet alınmasını istedik. Bu paranın babanın sigarası, evin odunu ya da soğanı yerine çocuğa harcanmasını istedik. Hukuki bir sorun yok, ahlaki bir sorun var. AKP ilçe başkanından kıyafet alındığı söyleniyor. Ben ne yapabilirim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber