Manavlık yapan ama PTT'den maaş alan 97 kişi ihtiyaç duyulan görevlere atandı

Haber Giriş : 03 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT'de milletvekillerini şaşkınlığa uğratan ''Yedek müdür'' uygulaması azaltılıyor

PTT`de milletvekillerini şaşkınlığa uğratan ``yedek müdür`` uygulaması azaltılıyor. Kendi özel işyerlerini çalıştırdıkları halde PTT`den ``yedek müdür`` ünvanıyla maaş alan 124 memurdan, 97`si konunun TBMM KİT Komisyonu`nda tartışılmasının ardından başka görevlere atandı.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu`nun Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü`nün 2002 yılı raporunda, devletin başka kurumlarında bulunmayan ``yedek müdür`` uygulaması yer aldı. PTT`nin Türkiye genelinde 7 Bölge Başmüdürlüğü tarafından yönetildiği dönemlerde başlayan ve hizmette aksama olmaması için, hasta veya izinde olan Merkez Müdürlerinin boşluğunu kapamak üzere oluşturulan ``Yedek müdürlük`` uygulaması, KİT Komisyonu`nda milletvekillerinin tepkisini çekmişti. PTT`deki bu ``yedek müdürler`` arasında manavlık yapanların bile olduğu ancak bunların PTT`den maaş aldıkları ortaya çıkmıştı.

Yüksek Denetleme Kurulu`nun son raporunda, PTT`nin taşra teşkilatındaki görevi, izinli ve hasta merkez müdürlerine vekalet etmek olan ancak aktif bir görevleri olmayan 124 personelin tespit edildiği bildirildi. Raporda, incelemeler sonunda PTT Yönetim Kurulu`nun kararı ile ``yedek müdür`` ünvanında bulunan 97 personelin ihtiyaç duyulan hizmetlerde görevlendirilmek üzere atamalarının yapıldığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber