İki dev 5G teknolojisi için güçbirliği yaptı

Türk Telekom, Nokia ile 5G teknolojisi için yeni bir işbirliğine imza attığını duyurdu. Nokia ile yapılan yeni işbirliği ile Türk Telekom, 5G teknolojisi kapsamında yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için çalışacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2016 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki dev 5G teknolojisi için güçbirliği yaptı

Bu kapsamda, Türk Telekom ve Nokia arasında Türk Telekom CEO'su Rami Aslan ve Nokia Başkanı ve CEO'su Rajeev Suri ile Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ernst Nassl'nin katılımlarıyla iyi niyet anlaşması imzalandı.

'4.5G'yle başladık'

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, Nokia ile 4.5G'de başladıkları işbirliğini 5G teknolojisi alanında da sürdürmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Aslan, her iki şirketin 5G'nin yol haritasının çizilmesinde büyük rol oynadığını belirterek, "Türkiye'de henüz 4.5G teknolojileri için altyapı çalışmaları tamamlanmadan önce 5G üzerinde çalışmaya başladık. Bu çalışmalarımızı şimdi de Nokia ile yaptığımız işbirliği ile devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlaşma ile Nokia'nın uluslararası deneyimi ve bizim gücümüzü birleştiriyoruz. Önümüzdeki on yılları tasarlıyoruz" dedi.

'Sektörler için yeni katma değer'

Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ernst Nassl da, 5G'nin kullanıcıların imkanlarını arttırarak, bir sonraki sanayi devrimini gerçekleştirecek nitelikte bir teknoloji olduğunu belirterek, "Nesnelerin interneti ile Türkiye'deki farklı sektörler için katma değer yaratmak ve kullanıcı deneyimini artırmak mümkün" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber