EMD ekonomi tarihini yazdı

Ankara'da 1987 yılında ekonomi alanında çalışan muhabirlerin bir araya gelerek kurdukları Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), 30'uncu yılında Türkiye'de ekonomi, siyaset ve medyada yaşanan başkalaşımı öyküledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Nisan 2016 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EMD ekonomi tarihini yazdı

Derneğin ilk kurucularından Taylan Erten, Vecdi Seviğ ve İsmet Hazardağlı'nın kaleminden çıkan "Ekonomi, Siyaset ve Medya (1831-2015) Başkalaşım Öyküsü" çalışması, 1831 yılına uzanan bir tarihi, ekonomi gazeteciliğinin başlangıcı olarak alıyor.

GAZETECİLİK SÜZGECİNDEN GEÇİRİLMİŞ DİPNOT ÖZELLİĞİNE SAHİP

Turgay Türker'in başkanlığını sürdürdüğü EMD'nin "Ekonomi tarihi" serüveninin keşfedilmesinin amaçlandığı belgesel bir dille yazılan kitapta, "salt bir arşiv" mantığı ile olayların irdelenmediği görülüyor. Yine, Türkiye'yi bir krizden diğerine sürükleyen kronik bir iktisat politikası sorunsalına gazetecilik pratiğinin süzgecinden geçirilmiş bir 'dipnot' olarak bakılmaması gerektiği de not olarak düşülmüş. Böylece ekonomi tarihinin daha gerçekçi irdelenmesi sağlanmış. Böylece 184 yıllık bir ekonomi tarihinin irdelenmesiyle Osmanlı ve devamında Cumhuriyet'in tarih sahnesinin saklı bahçelerinde gözlerden kaçan "endemik" keşif sağlanmış.

Cahit Saraçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber