Öğretmenden dayak yiyen öğrenci ölmek istedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR Karşıyaka'daki Şemikler Lisesi'nde saçlarını kestiren arkadaşına ?kel' diye seslenerek şaka yapan son sınıf öğrencisi C.E., bu sırada koridordan geçen ve saçları döküldüğü için kendisine laf atıldığını sanan edebiyat öğretmeni Y.B.'den dayak yedi. Arkadaşlarının yanında öğretmeninden dayak yemeyi gururuna yediremeyen C.E., evinde iki kutu hap içerek ölmek istedi. Annesi Asuman E. tarafından farkedilerek hastaneye kaldırılan liseli genç, midesi yıkanarak kurtarıldı.

Derslerinde oldukça başarılı olan öğrenci C.E., dün saat 14.00 sıralarında tenefüs sırasında arkadaşlarıyla okul koridoruna çıktı. C.E., yakında başlayacak sınavlarla ilgili konuşurken yanlarına gelen ve saçını kısa kestiren sınıf arkadaşına ?kel' diye seslenerek şaka yaptı. Saç ektirmesi gerektiğini söyleyerek arkadaşına espriler yapmaya devam eden C.E.'nin sözlerini, bu sırada koridordan geçen edebiyat öğretmeni Y.B. de duydu.

Saçları döküldüğü için ?kel' sözünün kendisine söylendiğini sanan öğretmen, liseli gençlerin yanına geldi. İddiaya göre, ?Kimse bana böyle seslenemez? diyen öfkeli öğretmen, C.E.'yi arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında tokatladı. ?Arkadaşıma şaka yaptım? sözlerine aldırmayarak C.E.'yi tartaklayan öğretmen, ?Seni disipline vereceğim? diyerek yanlarından ayrıldı.

UYKU HAPI İÇTİ

Arkadaşlarının yanında haksız yere dövülmeyi hazmedemeyen ve onurunun kırıldığını söyleyen C.E., okul çıkışı evine gitti, ancak ailesine birşey anlatmadı. Gündüz yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan liseli genç, ölmeye karar verdi ve annesi Asuman E.'nin kullandığı uyku haplarından iki kutu içtikten sonra odasına çekildi.

Sabah okula gitmesi gereken C.E., uyandırmak üzere odasına giren annesi tarafından yatağında baygın halde bulundu. Oğlunun hap içtiğini anlayan Asuman E., hemen eşi İbrahim E.'yi uyandırdı. Annesi ve babası tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan C.E. acil serviste midesi yıkanarak kurtarıldı. C.E., daha sonra Dahiliye Servisi'ne yatırıldı. Aldığı hapların etkisiyle henüz kendisine gelemeyen liseli gencin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Oğlunun okulda yaşadığı olay yüzünden intihar girişiminde bulunduğunu öğrenen Asuman E., büyük şok yaşadı. Sürekli uyuduğu için oğluyla henüz konuşamadığını söyleyen Asuman E., ?Arkadaşlarından oğlumun haksız yere dayak yediğini öğrendim. Oğlum da bu nedenle ölmek istemiş. Haftasonu olsaydı ve ben uyandırmak için odasına gitmeseydim onu kaybedebilirdik. Bir öğretmen hiçbir zaman böyle sorumsuz davranamaz. Bizler çocuklarımızı eğitim almaları için okula gönderiyoruz. Öğretmenlerin onlara örnek olmaları lazım. Öğretmen hakkında savcılığada suç duyurusunda bulunacağız? dedi.

ÖĞRETMEN KONUŞMADI

Olaydan sonra öğretmen Y.B.'nin disiplin soruşturması sürecini başlatmak için öğrenci C.E. hakkında şikayet dilekçesi yazıp, okul yönetimine verdiği öğrenildi. Yaşananların ardından okuldaki derslerine girmeye devam eden Edebiyat Öğretmeni Y.B., gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Diğer öğretmenler ise Y.B.'nin öğrenciyi dövmediğini, sözlü uyarıda bulunduğunu ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber