TOKİ'den vekillere ?ucuz konut' iddiası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), Ankara - Eskişehir yolu üzerinde yapmayı planladığı 408 konutluk ?Prestij Konutları Projesi?nden, bazı milletvekillerine ve bürokratlara düşük fiyata ev satıldığı öne sürüldü.

TBMM'de, TOKİ'nin hesaplarının denetlenmesi sırasında bazı milletvekillerinin TOKİ'nin Prestij Konutları'ndan ev aldığı ortaya çıktı. KİT Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Orhan Sür, Komisyon'da yaptığı açıklamada, Prestij Konutları Projesi'nde yer alan evlerin, aralarında bazı milletvekili ve bürokratların da bulunduğu kişilere piyasa fiyatının çok altında satıldığını iddia etti. Sür, bugün 200-300 bin YTL olan konutların, söz konusu kişilere 100 bin YTL civarında fiyatlarla satıldığını öne sürerek, ?Bu projeden ev alan milletvekillerinden ikisi de şu anda görev yaptığımız komisyonun üyesidir? dedi.

?EVET BEN SATIN ALDIM'

AKP Niğde Milletvekili Mahmut Çetin, ?Prestij Konutları'ndan ev alan vekillerden birisi benim. Ancak iddia edildiği gibi, piyasa fiyatının altında değil, çok üzerinde aldım. 146 metrekarelik daireyi 8 yıl vadeyle 308 bin YTL'ye aldım. Çok da pişman oldum. Eğer isteyen varsa bu evi aynı fiyata satmaya hazırım? açıklaması yaptı. Kulislerde, Prestij Konutları'ndan ev alan ikinci komisyon üyesi milletvekilinin ise CHPíli Kemal Sağ olduğu konuşuldu. TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar ise Komisyon'daki açıklamasında ?Kimseye düşük fiyattan ev satmadık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber