Tüneller kapatıldı, Suriye yolu kesildi

Nusaybin'de operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, her biri onlarca metre uzunluğundaki tünelleri tek tek kapatarak, hainlerin kaçış yolunu kesti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüneller kapatıldı, Suriye yolu kesildi

Kemal Gümüş

Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri'nin omuz omuza yürüttüğü operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu. Örgütün dağ kadrosundan gelen teröristlerin, gençlik yapılanması YDG-H'lilerle birlikte aylardır çukur kazıp barikat kurduğu Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaçacak yeri kalmadı. Teröristlerin, ilçenin altını köstebek gibi oyarak açtığı tüneller tek tek kapatıldı.

KÖSTEBEK YUVASI

STAR, her biri onlarca metre uzunluğunda olan ve bazıları sınırı aşarak Suriye'ye çıkan tünellere girdi. Bu tünellerin çoğu evlerin altından geçerek teröristlerin mevzilerine uzanıyor. Daha önce oluşturulan mevzilerden güvenlik güçlerine ateş açan teröristler sıkıştıkları anda evlerin altındaki tünellerden kaçabiliyordu, ancak artık bu mümkün değil. Tünellerin kapatılmasıyla ilçede sıkışan hainler, kaçmak için havanın karamasını bekliyor. Üç gün önce gece karanlığından faydalanarak Nusaybin sınırından Suriye'ye kaçmaya çalışan biri kadın 18 terörist, güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayınca çıkan çatışmada öldürülmüştü.

OMUZ OMUZA

İlçede kontrollü şekilde ilerleyen Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri, bir birlerinin canlarını da korumaya çalışıyor. Teröristlerin el yapımı patlayıcı tuzakladığı evlere giren asker ve polislerden her biri, diğerinin önüne geçerek fedakarlık gösteriyor.

KANIMIZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN

Operasyon bölgesindeki güvenlik güçleri, kendi canları ve şehit arkadaşlarının kanı üzerinden muhalefet yapanlara tepkili.

Silah arkadaşlarını şehit vermenin üzüntüsü yüreklerine kor düşürse de, operasyona katılan asker ve polisler, morallerini yüksek tutuyor. Bölgede kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerini inciten tek şey, bazı basın yayın organlarında yapılan sorumsuz yayınlar. İsminin yazılmasını istemeyen bir asker, "Birçok arkadaşımız şehit oldu, acıları yüreğimizde. Ancak asıl acı olan, hükümete muhalefet olsun diye bizim üzerimizden çirkin bir propaganda yapılıyor olması. Burada rütbelisinden erine kadar hepimiz, vatan toprağını teröristlerden temizleyip, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Birilerinin kanımız üzerinden, mücadelemiz üzerinden siyaset yapması bizi incitiyor. Oysa böyle bir meselede hepsinin birlik olması gerekirdi. Şehitler üzerinden hükümetle hesaplarını görmeye çalışıyorlar" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber