Denizli Emniyet Müdürü "Trilyonların naklini yapan polis, 750 milyon lira maaşla görev yapamaz"

Haber Giriş : 03 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal, "eşit işe eşit ücret" istediklerini belirterek, "Trilyonların naklini yapan polis, 750 milyon lira maaşla görev yapamaz" dedi.

Polis Teşkilatı'nın 159. kuruluş yıldönümü kutlamalarıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Ünal, birbirine zıt işlerin yapılıp yapılmamasının, yasalarla görev olarak polise yüklendiğini, bu nedenle en kusursuz kurum olmaya çalıştıklarını söyledi.
Soruları da yanıtlayan Ünal, ücretlerle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Denizli'de ev kirası 350-400 milyon lira. Buna yol ve diğer günlük giderleri de eklediğinizde, polisin maaşı yetersiz kalıyor. Trilyonların naklini yaptırdığınız polis, 750 milyon lira maaşla görev yapamaz. Bu mesleğin mensupları olarak haksız kazanç peşinde değiliz. Meclisimizden, bakanımızdan 'eşit işe, eşit ücret' istiyoruz. Bu bir ideolojik slogan değildir. Hizmetimizin karşılığını almayı dile getiriyoruz. Nasıl hırsızlık, fuhuş, işsizlik gibi olayların altında ekonomik nedenler yatıyorsa, polisin intihar etmesi, suiistimale yönelmesinin altında da yetersiz ücret yatmaktadır."

Söylediklerinin, meslektaşlarının yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dile getirmekten başka bir şey olmadığını vurgulayan Ünal, "Bir ziyafete gidiyorsunuz, orada polis, koruma görevi yapıyor. Herkes yiyip içiyor, polis bakıyor. Onların öyle aç şekilde saatlerce beklemesi nedeniyle yüreğim cız ediyor" diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber