Vatandaş, PTTBank'ı kullanmanın usulünü bilmiyor

Haber Giriş : 04 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş, PTTBank'ı kullanmanın ?usulünü? bilmeyince, aynı gün içinde eline geçebilecek şekilde ?online? olarak gönderilen parayı ancak iki hafta sonra alabildi.

Vatandaş durumdan şikayetçi olurken, PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin de, PTTBank'ı vatandaşa anlatamamaktan dert yandı. Çünkü kamu kurumları hizmetlerini anlatmak için reklam yapamıyor. Ali Göktaş, Tahsin Ünlü'ye olan 65 milyon liralık borcunu ödemek için Ürgüp'te PTTBank'tan online olarak 18 Mart'ta havale çıkarttı. Ancak aradan 13 gün geçmesine rağmen Ünlü parayı gittiği postane şubesinden alamadı. Ünlü'nün elinde dekontun fotokopisi olmasına rağmen parasını tahsil edemedi.

PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin, olayın temelinde vatandaşın PTTBank'ı nasıl kullanacağını bilmemesinin yattığını ifade ederek, bunda kendilerinin ?reklam? yapamamalarının da etkisi olduğuna dikkat çekti. Kamu kuruluşlarının hizmetleri ile ilgili reklam yapamadıklarını hatırlatan Şahin, ?Maalesef kendimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Hep benzer şikayetler geliyor. Nedeni genelde yanlış adrese gidilmesi. Bazen teknik arızalar da olabiliyor. Ama elde dekont, belge varsa o para hiçbir zaman kaybolmaz.? dedi.

Online havalelerde kişinin mutlaka belirtilen postane şubesine gitmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, şu açıklamayı dile getirdi: ?Bütün şubelerimiz birbirine online olarak bağlı. Ancak, aynı miktarın birkaç şubeden çekilmesi ihtimaline karşı, kullanılan yazılım gereği, paranın havale edilen şubeden alınması gerekiyor. Yani para şifreli gidiyor. Şifre de sadece giden şubeden görülüyor. Ama vatandaşlar bunu istediğim her şubeden çekebilirim zannediyor. O zaman böyle durumlar ortaya çıkıyor.?

İbrahim Şahin, ?Biz yeni bir kamu bankası olmak istemiyoruz. PTTBank'ın asıl amacı banka şubelerinin bile olmadığı; ancak küçük postanelerin olduğu yerlerde bile para hareketini sağlamaktır. Emeklilerin saatlerce kuyruklarda beklemeden, ya da daha büyük ilçe veya ile gitmeden maaşını rahat bir şekilde almalarını sağlamaktır. Mevduat toplama, bankacılık yapma gibi bir istek ve niyet yoktur.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber