Sezer, öğretmenler günü için mesaj yayımladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır" dedi.

Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarında gereksinim duyulan köklü değişimlerin gerçekleştirilmesi, toplumsal gönencin ve verimliliğin artırılmasının, eğitime gereken özenin gösterilmesi ve çağdaş niteliğe kavuşturulmasıyla olanaklı bulunduğuna işaret etti.

Sezer, eğitim ve öğretimin, çağdaş dünyayla bütünleşmeyi hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana öncelikli konularından olageldiğini kaydederek, yeni kuşakların eğitiminin Cumhuriyet'in başarısının en önemli noktasını oluşturduğunu düşünen Atatürk'ün, insancıl, akılcı, bilimsel ve çağdaş eğitim ilkelerini yaşama geçirdiğini, çocukların ve gençlerin çözümlemeci düşünmesini ve evrensel değerler sistemiyle buluşmasını sağlayacak ulusal ve laik eğitim politikası üzerinde durduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim politikasının temelinin Öğretim Birliği Yasası olduğunu belirten Sezer, "Atatürk devrimleri içinde özel yeri bulunan Öğretim Birliği Yasası, eğitim ve öğretimin aklın ve bilimin ışığında, çağdaş bir anlayışla yürütülmesini olanaklı kılmıştır" dedi.

-"Koşulları iyileştirilmeli"

Cumhuriyet'in özümsenmesi, köklü reformlar ve atılımlarla eğitim alanında sevindirici bir düzeye gelinmesinde Öğretim Birliği ilkesi doğrultusunda oluşturulan ve kararlılıkla uygulanan eğitim politikalarının yanında, öğretmenlerin özverili çabalarının payının büyük olduğunu kaydeden Sezer, şöyle devam etti:

"Çocuk ve gençlerimizi erken yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, zor koşullar karşısında da çalışma istek ve kararlılığını yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir.

İnsanın doğasına uygun biçimde hep ileriye gitme arayışının sürmesinde, cahilliğin, bağnazlığın ve karanlık düşüncelerin önlenebilmesinde öğretmenlerin görevini yerine getirebilmeleri için gerekli koşulların sağlanması büyük önem taşımaktadır.

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber