Erdoğan, Hamursuz Bayramını kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pesah munasebetiyle, barıs icinde birlikte yasadıgımız Musevi vatandaslarımız basta olmak uzere tum Musevilere esenlik dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2016 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Hamursuz Bayramını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pesah munasebetiyle, barıs icinde birlikte yasadıgımız Musevi vatandaslarımız basta olmak uzere tum Musevilere esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yayımladığı mesajında, Yahudilerin Mısır'da esaretten kurtulmalarını simgeleyen Pesah'ın, Musevilik inancının en onemli dini bayramlarından birisi olduğunu belirtti.

"Hamursuz" olarak da adlandırılan bayram vesilesiyle, Musevi vatandasları en icten duygularla tebrik ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Barısı ve tum inanclara saygıyı esas alan, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler, tum vatandaslarımızın gelenek ve inanclarını ozgurce yasayabilmelerine buyuk onem veriyoruz. Bu anlayısın, toplumumuzda birligin pekistirilmesi acısından da onemli olduguna inanıyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberliginden odun vermeyen aziz milletimiz, bundan sonra da karsılıklı saygıyı esas alarak yarınları birlikte insa edecektir. Pesah munasebetiyle, barıs icinde birlikte yasadıgımız Musevi vatandaslarımız basta olmak uzere tum Musevilere esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."

İsmail Çimen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber