Ergenekon davası'nın faturası

Ergenekon davasında Yargıtay'ın bozma kararı vermesi 'kumpas' davalarında yaşanan ihlalleri yeniden gündeme getirdi. Bu davalarda 2 bin kişi yargılandı. 21 kişi hayatını kaybetti. Mağdurların kazandığı tazminat miktarı 19 milyon lirayı buldu. İşte kumpas davalarının ağır bilançosu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2016 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon davası'nın faturası

TÜRKİYE, 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda operasyon yapılmasıyla Ergenekon davasıyla tanıştı. Operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne uzandı. Bu süreç Balyoz, İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk, Kafes Eylem Planı, Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kozmik Oda, Şike Davası ve Zirve Yayınevi gibi davalarla devam etti.

Davalarda 587 muvazzaf asker tutuklandı. 958 asker tutuksuz yargılandı. Sivillerle birlikte 2 bine yakın kişi mahkemeye çıktı.

TSK personelinin aileleri, 137 hafta 'sessiz çığlık' eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

400 muvazzafın TSK'yla ilişiği kesildi, emekliye sevk edildi. Geri dönenlerin devre kayıpları oldu, rütbe ve terfilerde mağdur oldular.

Yargılama sürecinde 21 kişi hayatını kaybetti.

Kumpas davalarının mağduru yüzlerce emekli ve muvazzaf asker tazminat davaları açtı. Şu ana kadar sonuçlanan 59 davada haksız yere yargılanan ve tutuklananların kazandığı tazminat miktarı 19 milyon lirayı buldu. Yüzlerce dava devam ediyor.

KUMPAS-Der Başkanı Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, "Hayatlar karartıldı, acılar yaşatıldı. Hem ülke hem TSK, herkes kaybetti. Sadece bireysel kayıp değil ülke kaybetti, milletimizin kaybı oldu

Fevzi KIZILKOYUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber