Van YYÜ Rektörü aşkın'ın yargılandığı dava ertelendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve bazı üniversite görevlilerinin, 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla yargılandığı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava, bazı bilgi ve belgelerin tamamlanması için 18 Ocak 2007 tarihine ertelendi.

Bugün saat 16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1.5 saat devam eden duruşmaya Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın ile yargılanan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ceylan, Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Genel Sekreter Prof. Dr. Işık Tepe, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz, Yazı İşler Müdürlüğü Bilgisayar İşletmeni Bilent Şahin, üniversite Özel Güvenlik Müdürü Safet Kara, İspanyol Expansion Firmasi Temsilcisi Mehmet Ümit Ayral hazır bulunurken, Yazı İşleri Müdürü Şükran Yurtkuran duruşmaya katılmadı.

'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla yargılanan Rektör Aşkın'ın bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına Adalet Bakanlığı tarafından açılan eğitim seminerine katılmak üzere Ankara'da bulunan mahkeme heyetinin yerine 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Merdun ile üyeler Eşref Aksu ve İbrahim Öneker görev yaptı. Müdahil ve avukatlarından kimsenin katılmadığı duruşmada, sanıkları 5 avukat savundu. Tanık yoklaması yapıldıktan sonra bazı mağdurların gönderdikleri ifadeleriyle Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen rapor okunarak dosyaya konuldu. İspanyol Expansion Firması'nın Türkiye'deki irtibat bürosu olan Tradam'de proje asistanı olarak görev yapan Hakan Çınar tanık olarak dinlendi. Expansion tebligat adresi olarak Tradem'in binasını ofis olarak kullanmak üzere anlaştığını ve Tradem'in İspanyol Expansion Firması'nın temsilcisi olmadığını ifade eden Çınar, bu nedenle ne kendilerini ne de Mehmet Ümit Ayral'ın firmanın temsilcisi olmadığını dile getirdi. İspanyol firması tarafından İngilizce hazırlanan ek sözleşmelerin gönderildiğini ve kendilerinin de bu sözleşmeleri yeminli ofise tercüme ettikten sonra üniversiteye gönderdiklerini belirten Çınar, bu nedenle Tradem Şirketi veya Mehmet Ümit Ayral'ın herhangi bir şekilde ek sözleşmelerin hazırlanmasında bir rolü olmadığını ifade etti.

Daha sonra söz hakkı alan sanık avukatları mahkemeye dava konusu olan aletlerin bulunduğu yerde keşif yapıldığını, bilirkişi raporunu ibraz ettiğini ifade etti. Avukatlar, kanaatlerince delilerin toplandığını ve yeterince incelendiğinden iddia makamının mütalaasını vererek davanın sonuçlandırılmasını istedi. İddia makamı Cumhuriyet Savcısı Metin Dikeç ise, dosyanın geniş kapsamlı olması ve geçirdiği aşamaların yanında davaya bakmakla görevli Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üyeleriyle iş bölümüne göre görevli Cumhuriyet Savcısı'nın mesleki izinlerinden kaynaklanan heyet değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına ve sair eksiklerin giderilmesine karar verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, daha sonra verdiği ara kararla mağdur Turgut Göksoy'un ikamet ve işyeri adresinin tespiti, Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü'nden gelen soruşturma raporu ve ekleriyle daha önce Mehmet Ak tarafından düzenlenen raporun karşılaştırılması, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı'ndan gelen ekspertiz raporun incelenmesi ve bir grup müdahilin vekilinin bilirkişi raporuyla ilgili araştırmasını istediği hususların değerlendirilerek gelecek duruşmada karar verilmesi gerekçeleriyle davayı 18 Ocak 2007 tarihine erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber