FETÖ'den ayrılmak isteyen polislere tehdit

Fetullahçı terör örgütünün, yapıdan ayrılmak isteyen polislere tedidi KOM Daire Başkanlığı raporunda yer aldı. Rapora göre, ayrılmak isteyen polisler, 'Cehenneme odun taşıma!', 'Artık iflah olmazsın', 'Cemaatten ayrılırsan şefkat tokadını yersin' gibi tehditlere maruz kalıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Nisan 2016 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den ayrılmak isteyen polislere tehdit

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) işleyişine ait önemli bilgilerin yer aldığı raporda, yapıdan ayrılmayı düşünen bir polis memurunun, cemaatin kendisine "günah bataklığına batacağı, şefkat tokadı yiyebileceği" şeklinde sistematik psikolojik baskı uyguladığına dair çarpıcı ifadesi yer alıyor.

PSİKOLOJİK BASKI VAR

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan KPSS sorularının sızdırılması iddianamesinde, örgüte yönelik hazırladığı raporda çok önemli bilgilere yer veriliyor. Raporun, İzmir Emniyet Müdürlüğü fezlekesine dayanılarak hazırlanan bölümünde, şüpheli olarak ifadesi alınan bir polis memurunun, 2013-2014 yılları arasında "Fetullah Gülen cemaatinin" mensubu ve yöneticisi olduğunu söylediği, "2013 yılında siyasete bulaştıkları ve cemaat çizgisinden çıkıp gerçek yüzlerini gösterdikleri gerekçesiyle cemaatten ayrıldığını, bu nedenle psikolojik baskıya maruz kaldığını" beyan ettiği kaydediliyor.

'KENDİ CEHENNEMİNE ODUN TAŞIMA'

İtirafçı polis memurunun ifadesine göre, örgüt yöneticileri eleman kaybının önüne geçmek için kişileri dış dünyaya kapatarak sürekli cemaat içindeki arkadaşlarıyla iletişim kurmaya zorluyordu. Kişinin yapıdan ayrılmaması için de "cemaatten ayrılanın günah bataklığına batacağı, düzen tutmayacağı, iflah olamayacağı, şefkat tokadı yiyebileceği" şeklinde sistematik, psikolojik baskı uygulanıyor. Bu psikolojik baskının "cemaate gidip gelmeyi kestiğinde" de uygulandığının aktarıldığı ifadesinde polis, bu yapının en eski abilerinden bir kişinin evine gelerek kendisine hitaben "Sen artık cemaat toplantılarına gelmiyorsun, 'karşı taraf' için hazır lokmasın, kendi cehennemine odun taşıma, sana şimdi bizi sorarlar, senin ne söyleyeceğini bizim söylememize gerek yok, senin bizi satmayacağını biz biliyoruz" şeklinde söylemlerde bulunarak yapı hakkında ifadesi istendiğinde ifade vermesinin önüne geçilmesini amaçlayan baskıya maruz kaldığını vurguluyor.

Sadakat aranıyor

Polis memurunun itiraflarında ayrıca, cemaat içerisinde bekar olan polislere cemaat yapısı içerisinde bulunan kadınlar arasından eş bulunduğu bilgisine de yer veriliyor. Söz konusu rapordaki bir emniyet amirinin ifadesinde, yapılan tüm toplantıların kendisinden gizlendiğini, "2007-2009 arasındaki operasyonlarda görev alan personelin, FETÖ/PDY örgütüne sadakatlerini ispatlayanlar arasından seçildiği bilgisi de yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber