TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarının Araştırılması Komisyonunun Başkanı Tunç, çalışmalarının önceliğinin çocukların korunması olduğunu belirterek "Bizim komisyonumuz çocuğun üstün yararını gözetecek." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2016 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Seval Güler

Meclis'te tüm partilerin oylarıyla kurulan Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AA muhabirinin komisyonunu amacı ve çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Tunç, komisyonda dinlenecek kurum, kuruluş ve kişilere ilişkin de görüş ve önerilerin ortaya konacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konu çok önemli bir konu. Başta cinsel istismar olmak üzere çocuğa yönelik her türlü istismarı araştırma görevimiz var bizim. Karaman'daki bu çirkin olaydan sonra hassasiyetler çok daha öne çıktı. O olaydan sonra bütün gruplar bu hassasiyetleri dile getirerek Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler verdiler. Bu önergeler birleştirilerek Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Bize verilen görev sorumluluğu ağır olan bir görev. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları her türlü kötülükten korumamız lazım. Bu anlamda komisyona büyük görev, sorumluluk düşüyor."

"Tedbirli olacağız"

Tunç, "Bizim komisyonumuz çocuğun üstün yararını gözetecek. Bizim için çocuk, her şeyden önemli. O nedenle tedbirli olacağız. Komisyonda ifade edilecek isimlerin deşifre olmaması, ailelerin ve çocukların zarar görmemesi gerekiyor. Çalışmalar hakkında basını en iyi şekilde bilgilendireceğiz ama her zaman çocuğun yararını gözeteceğiz. Çocuklarımızın korunması adına da Meclis olarak üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyorum." değerlendirmesine bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber